7.3 C
Campulung Muscel
duminică, 5 mai, 2024

Alina Austrianu în fruntea Judecătoriei Câmpulung!

Alte Știri

În ultima perioadă, numai femei s-au  rotit la vârful Judecătoriei Câmpulung. După plecarea Adrianei Caplan a venit Ana Denis Oprea, iar de la 1 ianuarie 2017, Judecătoria Câmpulung este condusă de Alina Austrianu, soția procurorului Răzvan Austrianu.

Aşadar, noul conducător al Judecătoriei Câmpulung a preluat atribuţiile noii poziţii, numirea sa realizându-se prin Hotărârea nr.1732 din 15 decembrie 2016 a Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru Judecători. La acea dată, Plenul C.S.M. a validat rezultatele concursului/examenului pentru numirea în funcţii de conducere a judecătorilor la Curţi de Apel, Tribunale şi Judecătorii, organizat de Consiliul Superior al Magistraturii, prin intermediul Institutului Naţional al Magistraturii, în perioada 9 septembrie – 9 decembrie 2016.

Pentru funcţia de preşedinte al instanţei câmpulungene s-au înscris judecătoarele Alina Austrianu şi Otilia Vişoiu, iar pentru cea de vicepreşedinte, judecătoarea Violeta Nicolescu. Atât Otilia Vişoiu, cât şi Violeta Nicolescu s-au retras din concurs, continuând procedura de examinare Alina Austrianu, care a promovat toate probele. Noua şefă a instituţiei este absolventă a Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti, din 1994, iar, în 2009, a încheiat şi masterul în Drept Comunitar la Universitatea „Spiru Haret”. Din 1994 şi până în prezent, activitatea acesteia s-a derulat în cadrul Judecătoriei Câmpulung.

Prin urmare, Hotărârea Secţiei pentru Judecători a C.S.M., prin care aceasta a fost, practic, învestită în funcţie, prevede la articolul 1: „Numirea în funcţia de preşedinte al Judecătoriei Câmpulung a doamnei Austrianu Elena Alina, judecător la Judecătoria Câmpulung, pentru o perioadă de 3 ani, începând cu data de 01.01.2017, cu păstrarea gradului profesional dobândit.” Iar la articolul 2: „Prezenta hotărâre se comunică Direcţiei Resurse Umane şi Organizare, pentru a fi pusă în aplicare, conform legii.” Hotărârea din 15 decembrie 2016 este semnată de preşedintele C.S.M., judecător Mircea Aron.

Funcţia de vicepreşedinte al Judecătoriei a rămas descoperită pe mai departe.

Ana Denis Oprea s-a reîntors la Judecătoria Pitești cu data de 1 ianuarie 2017. Ana Denis Oprea a fost numită preşedinte la Judecătoria Câmpulung prin Hotărârea nr.1120 din 10 decembrie 2013 a C.S.M., pentru o perioadă de trei ani, începând cu 1 ianuarie 2014.

Ultimele Știri

Veste minunată! Racla cu moaștele Sfântului Nectarie ajunge pentru câteva zile la Câmpulung Muscel

Veste minunată! Racla cu moaștele Sfântului Nectarie ajunge pentru câteva zile la Câmpulung Muscel. Vorbim aici de o părticică...

Alte știri din aceeași categorie