15.7 C
Campulung Muscel
vineri, 14 iunie, 2024

Mioveni:1060 de femei au beneficiat de examinări gratuite pentru diagnosticarea cancerului de sân şi a celui de col uterin

Alte Știri

Femeile din Mioveni şi din localităţile limitrofe au beneficiat gratuit, în perioada 11 septembrie – 20 octombrie 2017, de mamografii şi teste Babeş-Papanicolau gratuite, pentru diagnosticarea cancerului de sân şi a celui de col uterin.

 Astfel, în această perioadă, au beneficiat de controale medicale gratuite 1060 de femei, s-au realizat 718 teste Babeş-Papanicolau şi 342 de mamografii.

Campania de Diagnostic Mobil este derulată de Fundaţia Renaşterea, în parteneriat cu Roche România, şi are ca scop depistarea precoce a cancerului de sân şi a celui de col uterin, precum şi informarea populaţiei cu privire la importanţa controalelor medicale periodice.

Acțiunea s-a bucurat de susţinerea Primăriei Mioveni, care  a asigurat amplasamentul, racordarea la electricitate, alimentarea cu apă şi paza, şi a Spitalul Orăşenesc „Sfântul Spiridon”, care   a asigurat  personalul medical.

Ultimele Știri

România de la Muscel. Festivalul Covrigilor cu Ou, cel mai aromat, delicios și distractiv la cote maxime

România de la Muscel. Festivalul Covrigilor cu Ou, cel mai aromat, delicios și distractiv la cote maxime. Prima ediție...

Alte știri din aceeași categorie