14.1 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 4 mai, 2024

Centrul de Zi Bambi Câmpulung a participat la seminarul “NU abuzului – DA drepturilor copilului”

Alte Știri

A fost organizat un seminar cu tema “NU abuzului – DA drepturilor copilului” în Argeș! Acesta s-a organizat în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Argeş, fiind la editia a IX-a, eveniment prilejuit de marcarea zilelor de 19 noiembrie – Ziua Mondială de Prevenire a Abuzului asupra Copiilor şi 20 noiembrie – Ziua Internațională a Drepturilor Copilului. Evenimentul a fost organizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, în parteneriat cu Asociaţia “Sf. Spiridon şi Irina”.

Scopul evenimentului a fost de a promova importanţa familiei pentru dezvoltarea bio-psiho-socială a copilului, precum şi de a implica activ instituţiile publice, autorităţile administraţiei publice, societatea civilă, mass-media etc., în asigurarea protecţiei şi promovării drepturilor copilului, inclusiv în prevenirea şi combaterea violenţelor de orice fel îndreptate împotriva copilului şi a violenţei în familie, în contextul noilor reglementări legale în materie.

Evenimentul a avut și un caracter formativ – informativ a specialiştilor cu atribuţii în domeniul protecţiei şi promovării drepturilor copilului, a prevenirii şi combaterii violenţei asupra copilului şi violenţei în familie, cu precădere a asistenţilor sociali/persoanelor cu atribuţii de asistenţă socială din cadrul primăriilor şi a unităţilor sanitare din judeţul Argeş, respectiv a  lucrătorilor de poliţie din cadrul unităţilor de poliţie din mediul urban.

Centrul de Zi Bambi Câmpulung a expus desene și lucrări practice cu tema,, Respectă – mi copilăria!” realizate de copiii centrului în cadrul Seminarului ,,NU abuzului – DA Drepturilor Copilului” organizat de DGASPC Argeș.

Ultimele Știri

Veste minunată! Racla cu moaștele Sfântului Nectarie ajunge pentru câteva zile la Câmpulung Muscel

Veste minunată! Racla cu moaștele Sfântului Nectarie ajunge pentru câteva zile la Câmpulung Muscel. Vorbim aici de o părticică...

Alte știri din aceeași categorie