19.6 C
Campulung Muscel
duminică, 5 mai, 2024

VIDEO: Amintiri de pe front. Lupte din timpul Primului Război Mondial la Câmpulung

Alte Știri

Amintiri de pe front. Lupte din timpul Primului Război Mondial. Demonstraţie de mânuire a armelor, instrucţie şi darea raportului pe front au fost puse în scenă într-o reconstituire istorico-militară la 100 de ani de la Marele Război, în curtea interioară a Colegiului Național Pedagogic „Carol I” din Câmpulung.

Evenimentul „Reconstituirea unui scenariu de luptă din timpul Primului Război Mondial” dintre Divizia 76 Infanterie Germană, Brigada 8 Munte Austro-Ungară şi diviziile 12 şi 22 Infanterie ale Armatei Române Grupul Nămăeşti, a fost pus în scenă de mai multe asociații şi grupe de reconstituire istorică, drept pentru care la manifestări au participat în calitate de invitați speciali: Asociația „6 Dorobanți”, Asociația „Tradiții Ostășești”, Clubul de Istorie Militară, Asociația „IR-33 Cetatea Aradului”, Edelweiss OST, Detașamentul Mateiaș (Muzeul Municipal Câmpulung și Historia Renascita).

Au fost puse în scenă mici frânturi din viaţa de zi cu zi a ostaşilor din timpul Primului Război Mondial.

Îmbrăcaţi în uniforme româneşti, membrii asociaţiei au recreat în curtea interioară a Colegiului Național Pedagogic „Carol I” din Câmpulung o tabără de front, intrând în ritmul diferitelor activităţi şi ceremonii de-acum 100 de ani.

Vizitatorii în număr mare care au luat parte la prezentarea armamentului şi a echipamentului de război, la demonstraţii de mânuire a armelor şi de instrucţie de front au aflat cum funcţionau armele, care era muniţia şi echipamentul armatelor române şi/sau combatante.

 

Ultimele Știri

Veste minunată! Racla cu moaștele Sfântului Nectarie ajunge pentru câteva zile la Câmpulung Muscel

Veste minunată! Racla cu moaștele Sfântului Nectarie ajunge pentru câteva zile la Câmpulung Muscel. Vorbim aici de o părticică...

Alte știri din aceeași categorie