17.3 C
Campulung Muscel
marți, 7 mai, 2024

Amendaţi cu 1.000 lei pentru ca aveau o capră neagră!

Alte Știri

Amendaţi cu 1.000 lei pentru ca aveau o capră neagră!

Jandarmii argeşeni au desfăşurat o acţiune punctuală pe raza comunelor Arefu şi Sălătrucu pentru prevenirea şi combaterea activităţilor de braconaj şi protecţia fondului cinegetic.

În timpul verificărilor jandarmii au observat într-o gospodărie un exemplar de capră neagră, animal protejat prin lege, fapt pentru care au anunţat A.J.V.P.S. Argeş în vederea continuării verificărilor, astfel s-a dovedit faptul că animalul fusese găsit în sălbăticie, iar familia a ales să îl crească alături cu celelalte animale din curte fără a anunţa autorităţile.

Conform legii nr. 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic, art. 23, alin. 1, lit. f., deţinerea neautorizată în captivitate a exemplarelor de faună cinegetică constituie contravenţie, fapt pentru care jandarmii au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 1000 de lei, iar în cele din urmă animalul a fost preluat de lucrătorii A.J.V.P.S. care l-au preluat în custodie iar în perioada următoare va fi redat mediului natural.

Ultimele Știri

Se dau 3.500 de lei în fiecare lună pentru aceste persoane!

Se dau 3.500 de lei în fiecare lună pentru aceste persoane! Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea care...

Alte știri din aceeași categorie