10.7 C
Campulung Muscel
vineri, 10 mai, 2024

ARGEȘ: Doar 4 animale au fost afectate de pesta porcină!

Alte Știri

Doar 4 animale au fost afectate de pesta porcină! Ca urmare a apariției unui focar de pestă porcină africană în localitatea Negrași, județul Argeș, în calitate de președinte al Centrului Local de Combatere a Bolilor, prefectul a convocat cinci ședințe și întâlniri de lucru ale C.L.C.B., materializate prin adoptarea unui număr de cinci  hotărâri, care au vizat:

—adoptarea unor măsuri preventive de limitare a extinderii focarului identificat;

—adoptarea Planului de măsuri privind combaterea pestei porcine africane la nivelul localității Negrași și stabilirea atribuțiilor specifice fiecărei instituții din structura C.L.C.B.;

—ridicarea filtrelor rutiere instalate pentru dezinfecția autovehiculelor ce tranzitează localitatea Negrași;

—acordarea de derogări pentru mișcările de porcine vii din exploatațiile comerciale spre abatoare pentru sacrificare imediată;

—ridicarea măsurilor de restricție în zonele de supraveghere și protecție, cu precizări punctuale privind unele restricții; au fost prelevate un numar de 568 probe din ferme comerciale și gospodarii individuale.

Măsurile adoptate și acțiunile întreprinse ca urmare a hotărârilor C.L.C.B. si-au demonstrat eficiența prin faptul că, în afara unui număr de 4 animale afectate, nu au mai fost raportate cazuri noi de pestă porcină africană în județul Argeș, se arată în bilanțul activității pe 2018 a Instituției Prefectului Argeș.

Ultimele Știri

La cât ajunge un kilogram de căpșuni românești! Prețul îi deranjează pe toți!

La cât ajunge un kilogram de căpșuni românești! Prețul îi deranjează pe toți! De curând au început să apară...

Alte știri din aceeași categorie