19.6 C
Campulung Muscel
marți, 7 mai, 2024

Salve de tun în memoria Elenei Arnăuțoiu

Alte Știri

Duminică s-a stins din viaţă Elena Arnăuţoiu după ce în urmă cu doar două luni a fost sărbătorită la împlinirea vârstei de 100 de ani. Aceasta a fost şi va rămâne un adevărat simbol al luptei anticomuniste. Elena a fost sora fraţilor Toma şi Petre Arnăuţoiu care au condus cea mai lungă şi puternică rezistenţă anticomunistă din Europa, între 1949 şi 1958.

Elena Arnăuțoiu a fost înmormântată cu onoruri militare, marți, 2 iulie la Cimitirul Flămânda, la slujba religioasă participând o bună parte a foștilor deținuți politici.

Trupul neînsufleţit al Elenei Arnăuțoiu a fost depus la capela bisericii Sfântul Nicolae din centrul orașului Câmpulung, unde a avut loc şi slujba religioasă, care a început de la ora 12.00.

Militarii Batalionului 30 Vânători de Munte ,,Dragoslavele” au așteptat până când sicriul cu trupul neînsuflețit a fost scos din biserică și transportat cu mașina funerară până la cimitir.

Aici sicriul a fost purtat într-o procesiune pe jos de militarii Batalionului 30 Vânători de Munte ,,Dragoslavele”. Atmosfera a fost una solemnă. În momentul coborârii sicriului în criptă, militarii au tras 3 de salve de tun, în memoria singurei luptătoare împotriva comunismului, Elena Arnăuțoiu. Totodată, s-a intonat Imnul Național.

Ultimele Știri

Trucul pe care mulți șoferi nu îl știu atunci când spală mașina la self wash

Trucul pe care mulți șoferi nu îl știu atunci când spală mașina la self wash. Trebuie să recunoaștem că...

Alte știri din aceeași categorie