9.1 C
Campulung Muscel
luni, 29 aprilie, 2024

O casă din Hârtiești, sursa de inspirație a lui Mihai Constantinescu!

Alte Știri

O casă din Hârtiești, sursa de inspirație a lui Mihai Constantinescu! Aproape toate cântecele lansate de marele artist au devenit şlagăre fredonate de generaţii după generaţii. Puţin ştiu că melodia „Sus în deal”, compusă în 1986, a avut ca inspiraţie o casă din Hârtieşti.

Melodia “Sus în deal” a fost scrisă de Mihai Constantinescu în anul 1986, după cum a povestit chiar el, în urmă cu câțiva ani. Doar că povestea reală din spatele piesei nu este despre o “mândră sprintenă, frumoasă”, ci o bătrânică “urâțică și muncită”.

Mihai Constantinescu a avut multe legături cu Muscelul. De-a lungul timpului a venit des în zonă unde a încântat publicul cu celebrele sale melodii. Melodia “Sus în deal” a luat naștere după ce Mihai Constantinescu s-a oprit în vizită la niște prieteni în comuna argeșeană Hârtiești.

Așa cum a povestit și autorul melodii în această localitate exista o căsuță mica în care locuia o femeie singură. Versurile melodiei au fost scrise până ce Mihai Constantinescu a ajuns la Constanța. Prietenii lui Constantinescu stăteau în ultima casă înainte de a urca pe deal, mai sus de ei locuia o femeie într-o căsuță din lemn. Atât de mica era casa încât îți lăsa de gândit că femeia dormea în picioare. A fost prima melodie pe care am chitat-o cu cântara, din pură inspirație, a povestit Mihai Constantinescu la aceea vreme.

Ultimele Știri

Andrei Dobrescu și-a depus candidatura pentru primăria Câmpulung

Andrei Dobrescu și-a depus candidatura pentru primăria Câmpulung. Candidatul de AUR pentru municipiu și-a depus astăzi la Biroul Electoral...

Alte știri din aceeași categorie