11.8 C
Campulung Muscel
duminică, 28 aprilie, 2024

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în toate casele din Lerești, din biserici!

Alte Știri

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în toate casele din Lerești, din biserici! De cinci ani încoace această tradiție a fost iniţiativa primarului Marian Toader.

Lumina Sfântă s-a aprins la ora 14.30 în Biserica Mormântului Sfânt din Ierusalim, de unde a fost trimisă în ţări din întreaga lume, inclusiv în România.

Sfânta Lumină a fost adusă de la Ierusalim, sâmbătă, 23 aprilie, spre seară şi a fost distribuită, ca de obicei, delegaţilor eparhiilor la Aeroportul Internaţional Otopeni. 

Centrele eparhiale, prin protopopiate, au distribuit Lumina Sfântă fiecărei parohii.

Lumina Sfântă a ajuns și în municipiul Câmpulung, la mânăstirea Negru Vodă și a fost dăruită celor implicați în acțiunea de a o distribui preoților. Prezent a răspuns și primarul de la Lerești, Marian Toader făcând acest lucru de trei ani încoace. A venit apoi cu Lumina Sfântă la Lerești unde preoții l-au aștepat în fața bisericii cu hramul Nașterea Maicii Domnului, din Voinești I.

,,Sunt onoraţi şi nu avem cuvinte de laudă pentru acest lucru. Îi mulţumim primarului Marian Toader că a făcut acest lucru pentru noi. Ne-a adus Lumina Sfântă în Lereşti. Suntem binecuvântaţi”, au spus câţiva lereşteni.

Voluntarii din parohii au primit Sfânta Lumină şi au distribuit-o pe la casele lereștenilor cei care au așteptat voluntarii în fața locuinței, având în mână o candelă sau o lumânare.

,,Să avem o sărbătoare cu liniște și sănătate. Tuturor lereștenilor le doresc un Paște Fericit! Doamne ajută!”, a spus primarul Marian Toader în noaptea Învierii Mântuitorului.

Tradiţia aducerii Luminii Sfinte de o delegaţie a Patriarhiei Române direct din Ierusalim şi distribuirea ei prin Eparhii în bisericile din întreaga ţară în noaptea de Înviere a fost instituită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în 2008.

Hristos a Înviat!

 

Ultimele Știri

Andrei Dobrescu și-a depus candidatura pentru primăria Câmpulung

Andrei Dobrescu și-a depus candidatura pentru primăria Câmpulung. Candidatul de AUR pentru municipiu și-a depus astăzi la Biroul Electoral...

Alte știri din aceeași categorie