11.9 C
Campulung Muscel
luni, 26 februarie, 2024

A apărut o nouă înșelătorie deepfake. Cum sunt oamenii convinși să facă investiții

Alte Știri

A apărut o nouă înșelătorie deepfake. Cum sunt oamenii convinși să facă investiții. În ultima perioadă, pe mai multe platforme și rețele de socializare, au apărut postări tip deepfake care îl implică pe guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu.

CITEȘTE ȘI. Primărița Elena Lasconi face Referendum. Scoate Câmpulungul de pe harta României

Videoclipurile folosesc fraudulos imaginea și vocea guvernatorului BNR pentru a convinge publicul să facă investiții financiare pe o platformă inexistentă.

A apărut o nouă înșelătorie deepfake. Cum sunt oamenii convinși să facă investiții

Deepfake, conform proiectului de lege privind utilizarea responsabilă a tehnologiei, reprezintă orice conținut falsificat de tip imagine, audio și/sau video realizat cu ajutorul inteligenței artificiale, astfel încât să creeze aparența că o persoană a spus sau a făcut lucruri pentru care nu și-a dat consimțământul, care în realitate nu au fost spuse sau făcute de acea persoană.

CITEȘTE ȘI. Ce supermarketuri vor fi închise duminica. Mai grav nu vor mai avea voie să funcționeze în orașe

Reiterăm faptul că Banca Națională a României nu face recomandări și propuneri de investiții.

CITEȘTE ȘI. Se dau 100 de euro pentru ziua de naştere. În 2024, suma se schimbă

În cazul în care ați dat curs unor astfel de anunțuri false, raportați imediat aceste situații autorităților competente, se arată în comunicatul de presă BNR.

Hei. Uite cum poți urmări știrile din canalul nostru de Whatsapp. Pași foarte simpli

Canalul de Whatsapp este un serviciu de difuzare cu cel mai ridicat nivel de confidențialitate. Aceasta începe cu protejarea informațiilor personale ale administratorilor și ale urmăritorilor. De asemenea, dacă urmăriți un canal, numărul dvs. de telefon nu va fi afișat administratorilor sau altor urmăritori. Este alegerea dvs. pe cine decideți să urmăriți și este o informație privată.

Scopul canalului este de a ne adresa unei audiențe mai mari, canalele nu sunt criptate integral în mod implicit.

Revenind la abonarea gratuită la canalul nostru de Whatsapp există 2 metode de a face acest lucru. Fie prin accesarea linkului AICI care duce direct la canal și apoi în dreapta sus există opțiunea Urmărește. Dacă dai un simplu click – Urmărește – se transformă în – Urmărești – și așa rămâi activ ca să primești știrile în canal, de la secțiunea Noutăți situată între Conversații și Apeluri.

Ultimele Știri

Ion Mînzînă: Încep lucrările de reabilitare la cea mai emblematică Gară din Argeș! Va atrage milioane de turiști

Ion Mînzînă: Încep lucrările de reabilitare la cea mai emblematică Gară din Argeș! Va atrage milioane de turiști. Noi vești...

Alte știri din aceeași categorie