23.5 C
Campulung Muscel
joi, 18 iulie, 2024

Primărița Elena Lasconi face Referendum. Scoate Câmpulungul de pe harta României

Alte Știri

Primărița Elena Lasconi face Referendum. Scoate Câmpulungul de pe harta României. Era tot ce ne lipsea. Cei aproape 20.000 de locuitori cu drept de vot pe care îi mai are orașul de la poalele Mateiașului vor fi chemați să își exprime părerea în legătură cu schimbarea numelui localităţii. Acest lucru se va întâmpla fix în ziua când au loc alegerile locale.

În acest moment, nu știm câți câmpulungeni sunt de acord cu schimbarea numelui localităţii, însă până în ziua referendumului, spun unii că se vot sfătui cu familia şi vor lua cea mai buna decizie. Unii localnici nici nu vor să audă că s-ar putea schimba numele localităţii unde trăiesc de-o viaţă.

Primărița Elena Lasconi face Referendum. Scoate Câmpulungul de pe harta României

Pentru organizarea referendumului, autorităţile locale trebuie să investească aproximativ 1.500 de lei. Legea spune că problemele supuse referendumului local se stabilesc de consiliile locale sau judeţene, după caz, “la propunerea primarului, respectiv a preşedintelui consiliului judeţean sau a unei treimi din numărul consilierilor locali, respectiv al consilierilor judeţeni”.

CITEȘTE ȘI. Primărița Elena Lasconi, magnet puternic pentru banii de la Guvern. E campioană. Câmpulungul transformat într-un spațiu verde

Trebuie să precizăm faptul că organizarea unui referendum prezintă cheltuieli considerabile.

“Mai mult, în cazul schimbării efective a denumirii localităţii, este evidentă obligativitatea tuturor cetăţenilor unităţii administrativ-teritoriale de a solicita modificarea în consecinţă a documentelor de identitate şi stare civilă. Ceea ce presupune de asemenea costuri pentru aceştia şi conduce la blocarea activităţii serviciilor care au în competenţa lor de soluţionare acest tip de solicitări”.

Dar pentru primărița Elena Lasconi schimbarea denumirii oraşului este o prioritate. Denumirea de Câmpulung Muscel nu prezintă o notorietate atât de mare atât la nivel naţional cât şi internaţional.

CITEȘTE ȘI. Dezvăluiri. Cum e în casă la Elena Lasconi. În așa zisa “vilă” de la Câmpulung

“Câmpulung Muscel, Stațiune Turistică de Interes Național.
Acesta a fost visul meu, dar și promisiunea pe care am făcut-o față de fiecare câmpulungean.
Este un proces complicat însă cu bucurie vă anunț că din cele trei etape pe care trebuie să le parcurgem, prima s-a finalizat astăzi. Aceasta a fost cea mai importantă. Urmează etapa a doua și etapa a treia. Apreciem că în primăvară se vor finaliza. Așa că, anul acesta Câmpulung va deveni Stațiune Turistică de Interes Național cu acte în regulă.
Și pentru a se face dreptate, în numele iubirii de Câmpulung, cu respect față de istoria lui, anul acesta voi iniția procedura pentru desfășurarea referendumului local pentru schimbarea denumirii orașului din Câmpulung în Câmpulung Muscel odată cu alegerile locale.
Să ne vedem cu bine și mai ales să ne bucurăm unii de alții!”, a scris primărița Elena Lasconi pe pagina sa de socializare.

 

 

 

Ultimele Știri

Cât costă un mic și o bere la zilele caniculare ale Câmpulungului din Muscel? Se face baie în spumă

Cât costă un mic și o bere la zilele caniculare ale Câmpulungului din Muscel? Se face baie în spumă....

Alte știri din aceeași categorie