8 C
Campulung Muscel
miercuri, 29 noiembrie, 2023

A apărut o pensie pentru super șmecheri. Ne enervăm doar când ne gândim….

Alte Știri

A apărut o pensie pentru super șmecheri. Ne enervăm doar când ne gândim…. O nouă pensie tocmai a fost adoptată în Camera Deputaților și, din nou, este pentru privilegiați.

Dincolo de judecători, procurori și alte tipuri de magistrați care se bucură de pensii speciale, Camera Deputaților tocmai a definit o nouă categorie de angajați la stat care se vor bucura de sume generoase, nebazate pe contributivitate, la vârsta pensionării. Proiectul a fost adoptat cu 190 de voturi pentru, 76 împotrivă și 13 abțineri. Este vorba de magistrații-asistenți.

A apărut o pensie pentru super șmecheri. Ne enervăm doar când ne gândim….

În cazul în care te întrebi cum am ajuns la numărul fabulos de români care se bucură de pensii speciale la vârste infime, multe dintre ele pe lângă un salariu care continuă să vină tot de la stat, este suficient să ai în vedere noul proiect legislativ care tocmai a trecut de Camera Deputaților și urmează să ajungă la Senat.

Deputații tocmai au votat ca magistrații asistenți, practic tot personalul din cadrul Curții Constituționale care activează pe lângă judecători, să beneficieze de pensie de serviciu în cuantum de 80% din baza de calcul reprezentată de indemnizația de încadrare brută lunară și sporurile avute în ultima lună de activitate înainte de date pensionării. Decizia este cu atât mai ciudată cu cât Comisia Europeană a solicitat în mod explicit României reformarea pensiilor speciale. Continuarea o găsiți AICI.

Ultimele Știri

Eroii din Argeș. Merită să se audă de ei în toată România

Eroii din Argeș. Merită să se audă de ei în toată România. Prefectul Radu Perianu a înmânat astăzi, 14...

Alte știri din aceeași categorie