11.7 C
Campulung Muscel
marți, 27 februarie, 2024

Ce se întâmplă cu permisul de conducere după vârsta de 70 ani! E dezastru

Alte Știri

Ce se întâmplă cu permisul de conducere după vârsta de 70 ani! E dezastru. Uniunea Europeană (UE) vrea să înăsprească regulile de conducere. Conform planurilor de la Bruxelles, seniorii cu vârsta peste 70 de ani vor trebui să demonstreze în mod regulat că sunt încă apți să conducă. Însă măsura este extrem de criticată. Inclusiv de către ADAC.

În viitor, aptitudinile tehnice ale șoferilor cu vârsta de peste 70 de ani vor fi verificate la fiecare cinci ani în întreaga UE. De asemenea, limita de vârstă pentru mai multe examinări medicale va fi crescută de la 50 la 70 de ani. Acest lucru reiese dintr-o propunere a Comisiei UE și ar afecta milioane de pensionari din Europa.

Ce se întâmplă cu permisul de conducere după vârsta de 70 ani! E dezastru

Uniunea Europeană are o viziune: până în 2050 nu ar trebui să mai existe decese rutiere în UE. Iar până în 2030 numărul ar trebui să se reducă la jumătate. Un obiectiv extrem de ambițios, ţinând cont de cifrele actuale. În 2022, 20.600 de oameni și-au pierdut viața pe drumuri. Aceasta este o creștere față de cei doi ani de pandemie din 2020 și 2021, când au murit sub 20.000 de oameni. Pentru a atinge marele obiectiv, UE plănuiește o reformă majoră a permisului de conducere.

Planurile UE pentru permisul de conducere: „Este discriminare!”

Potrivit Welt, politicianul de stânga Thomas Lutze critică măsura: „Aceasta nu este altceva decât discriminare în funcție de vârstă.”

Încă nu este clar când, unde și cum vor fi implementate planurile și, mai ales, cum ar putea arăta o astfel de verificare. Proiectul de lege citează ca exemple cursuri de perfecționare și formare.

ADAC critică acest lucru și declară că reformele anunțate sunt „neproporționale”. Utilizatorii mai în vârstă sunt de obicei „caracterizati de un stil de condus adaptat situației și de condus anticipat. Ei evită manevrele riscante”. Continuarea o găsiți AICI.

Ultimele Știri

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc…

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc... Luni în...

Alte știri din aceeași categorie