35.2 C
Campulung Muscel
marți, 16 iulie, 2024

A doua avarie la apă în doar 10 zile!

Alte Știri

Muscelenii par a fi urmăriţi de ghinion. A doua oară s-a spart conducta de alimentare cu apă a Staţiei de Epurare. Practic din nou peste 48.000 de persoane au rămas fără apă potabilă. De această dată avaria s-a produs la ora 13.00, dar ziua, nu ca data trecută în noaptea de 4 spre 5 martie, la ora unu. Anunţul că Muscelul a rămas din nou fără apă potabilă i-a băgat în sperieţi pe cei care au suferit în urmă cu o săptămână.

Şi acum, ca şi la avaria precedentă, viceprimarul municipiului Câmpulung, dar şi cel de la Lereşti au fost prezenţi în zona afectată şi au dorit să vadă exact cu ce se confruntă pentru a şti ce să le comunice cetăţenilor, şi nu în ultimul rând pentru a şti cum să acţioneze.

„Avaria este în acelaşi loc ca şi cea trecută. Este posibil să fie doar o fisură, se goleşte instalaţia se va săpa şi abia după se poate stabili ce s-a întâmplat. Este posibil ca să fi plesnit conducta de la presiunea creată de pământ, a fost îmbibat cu apă, sau o fi alunecat, nu ştim. Oricum pot să spun că viceprimarul de la Câmpulung a reacţionat prompt. Este de lăudat”, a precizat viceprimarul comunei Lereşti, Marian Toader.

În scurt timp de la producerea avariei, viceprimarul de la Câmpulung a organizat o conferinţă de presă în cadrul căreia a informat populaţia despre situaţia existentă: „Din păcate trăim din nou un moment dificil pentru comunitate. Avem aceeaşi problemă, conducta de aducţiune a apei a cedat la îmbinare. Presupunem că una dintre îmbinări s-a deplasat şi aşa s-a întâmplat ca garnitura să fie aruncată. Sper să mai putem alimenta cu apă populaţia, câteva ore. E posibil să mai dăm apă, avem ceva în bazine să mai asigurăm necesarul cu apă. Am avut zilele trecute o întâlnire cu reprezentanţii SC Edilul CGA, şi am tras linie la ce a fost şi aşa acum ştim cu ce ne confruntăm. În timpul acestei nopţi vom lucra să remediem. S-au anunţat instituţiile abilitate de la judeţ şi dacă este necesar ne ajută. Sperăm să ne descurcăm cu forţele proprii. Acum suntem mai pregătiţi, deja ştim cum să lucrăm. Acum nu mai căutăm soluţii, atunci am încercat să alimentăm rapid cetăţenii pe conducta paralelă, dar nu a mers. Acum ştim cum stăm şi nu mai pierdem timpul. Acum anunţ că maşinile de alimentare cu apă vor fi în aceleaşi puncte ca şi data trecută. Vor fi maşini cu apă menajeră. Sper ca vineri la prânz să avem din nou apă. Au început deja lucrarea de excavare, lucrăm fără oprire până la remedierea problemei”, a precizat viceprimarul Liviu Ţâroiu.

Echipele de intervenţie sunt la locul avariei şi se lucrează până la remedierea problemei. Deja locuitorii din Câmpulung au plecat să îşi facă provizii de apă, iar cozile de la izvoare s-au îngroşat. Şi la punctele de colectare s-au format cozi, însă administraţia speră ca avaria să fie remediată rapid.

Ultimele Știri

Cel mai tânăr prefect din România a ascultat problemele locuitorilor din Bughea de Jos

Cel mai tânăr prefect din România a ascultat problemele locuitorilor din Bughea de Jos. Prefectul Dragoș Predescu face vizite de...

Alte știri din aceeași categorie