11.1 C
Campulung Muscel
marți, 21 mai, 2024

Barza vine în acelaşi loc de peste 13 ani!

Alte Știri

De 13 ani şi 4 luni are barza cu pricina cuib pe stâlpul respectiv. Aşa povestesc sătenii care o văd an de an, acum primăvara că soseşte la cuib. Părerile oamenilor sunt împărţite privind mutarea înaripatei: „E aici de 13 ani şi 4 luni. Ştiu exact că atunci când a venit barza s-a născut şi băiatul meu. A venit şi a fost interesant că urmăream că timp de 3 ani şi-a construit cuibul. Apoi a făcut primul rând de pui. Ce să facă şi omul acesta de aici, îl deranjează că îi face mizerie şi îi strică acoperişul la casă. Dacă îi mută cuibul, îi strică şi ţevile alea pe care stătea cuibul şi aşa nu mai poate să şi-l refacă”, spune un localnic.

Un altul, coleg de pahar şi de vorbă cu primul spune că: „Barza la casa omului aduce noroc, dacă strici casă de pasăre, vrabie, rândunică, guguştiuc, ce o fi, arde casa, eu am un cuib la fereastra casei. I-am făcut şi stativ să nu cadă că a muncit pasărea aia până l-a făcut… Nu sunt de acord să îi strice cuibul, e păcat. Cum a suportat 13 ani, ce are acum… El are un băiat la Bucureşti şi cred că el l-a învăţat pe acesta bătrân pe unde să se ducă, oricum mare păcat fac ei acum… Barza trebuie să sosească şi ei îi strică cuibul…”, spune respectivul.

Proprietarul casei, Corneliu Pârşan, spune că are acte în regulă şi că berzele făceau zgomot noaptea, nu mai putea să pună nimic în pământ, că era deranjat foarte tare de înaripate. Omul spune că termenul ca să mute cuibul berzei, este până la sfârşitul săptămânii.

Ultimele Știri

Șoc și groază. Care este pensia minimă în România?

Șoc și groază. Care este pensia minimă în România? De la 1 ianuarie 2024, indemnizația socială pentru pensionari este...

Alte știri din aceeași categorie