A luat foc camera în care o bătrână zăcea în pat!
A luat foc camera în care o bătrână zăcea în pat!

A luat foc camera în care o bătrână zăcea în pat!

A luat foc camera în care o bătrână zăcea în pat! Incendiul a fost semnalat în jurul orei 20.00, în gospodăria Ilenei Micudă, o femeie bolnavă care locuieşte singură. Femeia în vârstă de 77 de ani, din comuna Albeştii de Muscel a fost la un pas de moarte, duminică seara, după ce casa în care locuieşte a fost cuprinsă de flăcări. Bătrâna a fost salvată la timp de câţiva vecini şi transportată ulterior la spital cu o ambulanţă SMURD. Incendiul, pornit din camera în care dormea femeia, a fost stins de pompierii câmpulungeni, cu ajutorul unor săteni. Casa însă a fost distrusă în totalitate.

Fumul gros care învăluia ameninţător casa a fost zărit de câţiva vecini care au şi dat alarma la 112. Oamenii au sărit apoi în ajutorul bătrânei, reuşind s-o scoată la timp din camera sa, acolo unde izbucnise focul care s-a extins ulterior în toată casa.

Tot vecinii au fost cei care au intervenit primii pentru stingerea incendiului, pompierii câmpulungeni sosiţi la faţa locului definitivând operaţiunea. „Detaşamentul de Pompieri Câmpulung a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit în localitatea Albeştii de Muscel. Ne-am deplasat cu o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă şi un echipaj de prim-ajutor. Ajunşi la locul accidentului am constatat că ardea o casă bătrânească, din bârne, pe o suprafaţă de aproximativ 30 meri pătraţi. Proprietara a suferit un atac de panică şi a fost transportată cu ambulanţa SMURD la spital. Nu au fost alte probleme”, ne-a declarat şeful echipajului de pompieri.

Ileana Micudă a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti unde a rămas internată, pentru mai multe investigaţii medicale. Când se va externa din spital, femeia va locui o perioadă la o vecină. „Este o persoană singură, a fost salvată de vecini. Era bolnavă la pat, abia se întorsese dintr-o unitate medicală din judeţul Argeş. Casa dânsei a fost distrusă complet. În următoarele zile sperăm să găsim o soluţie pentru o locuinţă”, a precizat primarul Mihai Cătălin Manta.

Se presupune că incendiul a pornit de la un coş de fum care a luat foc şi a aprins tavanul şi acoperişul locuinţei.

About The Author

Related posts