7.2 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

A spart geamul maşinii parcate şi a aruncat în interior un cocktail Molotov

Alte Știri

Un bărbat, din judeţul Braşov, a fost arestat preventiv fiind acuzat de distrugere prin incendiere. Acesta a venit special la Curtea de Argeş acolo unde a incendiat un Audi A4 parcat. Individul a spart geamul maşinii şi a aruncat în interior un cocktail Molotov. Autoturismul a fost distrus complet. Oamenii legii au reuşit să-l prindă pe piroman cu ajutorul unor probe, lăsate pe sticla cu care a incendiat autoturismul.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, au continuat cercetările într-un dosar penal privind distrugerea, prin incendiere, a unui autoturism, și au identificat autorul, față de care, în ziua de 22 noiembrie a.c., a fost dispusă măsura arestului preventiv.

„Din cercetări s-a stabilit că în noaptea de 07 spre 08 mai 2021, în jurul orei 01:00, un bărbat de 33 de ani, din comuna Feldioara, județul Brașov, ar fi provocat un incendiu la un autoturism aparținând unei femei din Curtea de Argeș. În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 253 alin.4 din Codul Penal, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș. După administrarea probatoriului, față de cel în cauză a fost dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale, acesta fiind deja încarcerat în altă cauză.

În ziua de 22 noiembrie a.c., procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș l-a prezentat pe bărbat în fața instanței, iar Judecătoria Curtea de Argeș a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Activitățile au beneficiat de sprijinul și colaborarea specialiștilor din cadrul Institutului Național de Criminalistică, al specialiștilor criminaliști din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, precum și de sprijinul de specialitate al Brigăzii de Operațiuni Speciale Pitești și al Unității Teritoriale de Analiza Informațiilor Pitești”, a transmis Florin Popa, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.

Este arestat şi într-un dosar de trafic de minori

Autorul distrugerii este Cătălin Gheorghe C., un braşovean arestat într-un dosar al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de crimă Organizată Braşov. El este acuzat de trafic de minori şi a fost condamnat la o pedeapsă de 8 ani închisoare, în primă instanţă.

Înainte de a fi reţinut de procurorii DIICOT, braşoveanul a venit la Curtea de Argeş şi a incendiat un Audi A 4. A ajuns în oraş după miezul nopţii. A spart geamul lateral şi a aruncat în autoturism o sticlă plină cu benzină de care a ataşat o cârpă căreia i-a dat foc ( n.r. cunoscutul cocktail Molotov). După ce maşina a luat foc, bărbatul a fugit. El a fost prins în urma unor probe prelevate de pe recipientul cu ajutorul căruia a provocat incendiul.

sursa – curierulzilei.ro

Ultimele Știri

Codul Rutier. Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?

Codul Rutier. Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani? Codul Rutier...

Alte știri din aceeași categorie