10.2 C
Campulung Muscel
marți, 27 februarie, 2024

Alternative de încălzire pentru spațiile mici

Alte Știri

Care sunt cele mai eficiente soluții de încălzire pentru spațiile înguste unde nu există încălzire centralizată ori dorim un plus de temperatură?

Cele mai eficiente soluții pentru încălzirea spațiilor mici

Dacă locuiți într-un spațiu mic, probabil că trebuie să faceți unele compromisuri. Poate că nu este întotdeauna suficient de cald, poate că facturile la încălzire sunt prea mari sau poate că pur și simplu doriți să puteți opri termostatul și să vă îndepărtați de el pentru o vreme.

Indiferent de motiv, există o mulțime de modalități de a vă menține căldura în spațiile mici fără a fi nevoit să vă oferiți un rinichi pentru a plăti facturile de energie – și fără a face compromisuri în ceea ce privește siguranța.

Există mai multe moduri de a încălzi un spațiu mic și puteți folosi oricare dintre ele în funcție de bugetul dvs., de dimensiunea spațiului și de aspectul casei dvs. În cele ce urmează sunt câteva alternative de încălzire pentru spații mici.

Atunci când locuiți într-un spațiu mic, este important să găsiți modalități de a menține temperatura confortabilă fără a consuma multă energie. Iată câteva idei de alternative de încălzire pentru spații mici:

  1. Utilizați un radiator cu ulei pentru un plus de căldură și pentru a vă ajuta să vă încălziți casa mai repede decât ar face-o un încălzitor electric.
  2. Agățați pături pe pereți, aproape de tavan – acestea vor absorbi căldura de la soare în timpul zilei, apoi o vor elibera noaptea, când aveți cea mai mare nevoie de ea.
  3. Dacă aveți un calorifer electric de perete, folosiți-l! Căldura degajată este excelentă pentru a menține lucrurile calde și confortabile în spațiile mici.

Alternative viabile eficiente la sistemele clasice de încălzire

Dacă ne referim la modul în care este transmisă căldura către utilizator, putem să găsim mai multe soluții alternative de încălzire a spațiilor înguste.

Iată câteva dintre ele:

Pentru spațiile mici, există câteva alternative de încălzire diferite care trebuie luate în considerare.

Prima este un încălzitor cu infraroșu. Aceste încălzitoare utilizează radiații infraroșii pentru a produce căldură, care poate fi direcționată către anumite zone.

Acestea pot fi plasate direct în fața ferestrelor și nu le vor provoca daune. De asemenea, acestea pot fi folosite sub geamuri, deoarece nu generează căldură care ar putea eventual să încețoșeze sticla.

O a doua opțiune pe care o puteți lua în considerare este cea a caloriferelor electrice de perete. Aceste convectoare electrice sunt potrivite pentru a asigura confortul unor încăperi reduse ca dimensiuni. Ele au prețuri de achiziție reduse, pot fi folosite acasă sau al birou pentru o încălzire rapidă. Ocupă spațiu puțin și poate fi montat pe perete pentru a minimaliza spațiul ocupat.

De regulă vin dotate cu un termostat de protecție la supraîncălzire, de aceea ele pot fi lăsate pornite și peste noapte.

Au și o funcționare silențioasă care nu ne disturbă somnul ori activitățile de la birou. Plus de asta, există și variante pe roți care pot fi ușor mutate dintr-un spațiu în altul.

O altă opțiune este un calorifer electric portabil. Acestea sunt, de obicei, mai mici decât alte caloriferele dintr-o locuință și sunt adesea concepute pentru a fi utilizate în dormitoare sau băi mici.

Sunt în general mai sigure decât alte opțiuni, deoarece nu necesită flăcări deschise sau bobine expuse pentru a funcționa; cu toate acestea, ele pot reprezenta totuși o sursă de consum serios de energie în funcție de puterea degajată și de spațiul acoperit.

O altă opțiune este un încălzitor alimentat cu propan sau halogen, care se încălzește mult mai repede decât alte tipuri de dispozitive de încălzire a spațiului, cum ar fi sobele cu păcură sau cu lemne, dar produce, de asemenea, mai multe emisii decât dispozitivele electrice, astfel încât trebuie să fie utilizate în aer liber, mai degrabă decât în interiorul casei sau al spațiilor comerciale, unde există mai puțină ventilație disponibilă (dacă nu doriți ca toți cei din jurul dumneavoastră să respire acele fumuri în loc de aer curat).

Cele mai ieftine soluții de încălzire pentru spații mici

Dacă locuiți într-un apartament mic și doriți să vă păstrați căldura, există câteva opțiuni excelente pentru a vă încălzi spațiul.

Dacă aveți un buget restrâns, una dintre cele mai bune modalități de a vă încălzi este o pătură electrică. Acestea sunt ieftine și ușor de folosit – trebuie doar să le conectați și să le porniți. Există o mulțime de stiluri diferite de pături electrice, așa că puteți găsi una care să se potrivească stilului dvs. și să vă satisfacă nevoile.

Dacă aveți animale de companie sau copii și doriți să evitați utilizarea unei pături electrice, luați în considerare în schimb un calorifer electric de perete. Aceste încălzitoare sunt portabile și pot fi folosite oriunde în casa dvs., inclusiv în dormitor sau în baie. De asemenea, puteți seta temporizatoare astfel încât să se oprească automat când este timpul pentru culcare!

Despre convectoarele electrice de perete

Convectoarele electrice de perete sunt un tip de sistem de încălzire care utilizează rezistența electrică pentru a încălzi aerul. Acestea sunt adesea utilizate în încăperi mari, cum ar fi camerele de zi și dormitoarele principale, unde trebuie să încălziți o mulțime de spațiu deodată.

Convectoarele electrice de perete diferă de alte tipuri de încălzitoare electrice deoarece au un ventilator care împinge aerul prin încălzitor. Acest lucru înseamnă că aerul este distribuit uniform în întreaga încăpere, în loc să fie concentrat într-o singură zonă.

Convectoarele electrice de perete au multe avantaje: sunt ieftine și ușor de întreținut; pot fi instalate cu ușurință; și nu necesită sisteme de ventilație sau echipamente speciale pentru instalare sau funcționare.

Din păcate, convectoarele electrice de perete nu sunt la fel de eficiente ca alte forme de încălzire (cum ar fi pardoseala radiantă).

Cu toate acestea, ele funcționează bine atunci când doriți să încălziți rapid o cameră fără a cheltui mulți bani pe instalare – mai ales dacă locuința dvs. are mai multe etaje sau camere mari care au nevoie de încălzire pe tot parcursul anului!

Sunt perfecte pentru spații mai mici, cum ar fi băile și dormitoarele mici. De asemenea, pot fi utilizate în combinație cu alte sisteme de încălzire în încăperi mai mari, pentru a le spori eficiența și a menține întregul spațiu cald pe tot parcursul anului.

Instalarea unui convector electric de perete este simplă: Trebuie doar să faceți două găuri în peretele în care doriți să instalați convectorul, apoi să înșurubați două suporturi care vor ține unitatea la locul ei.

Odată ce suportul este bine fixat, pur și simplu fixați suportul de deasupra cu șuruburi sau cuie și apoi glisați convectorul în poziție. Convectoarele electrice de perete sunt, de asemenea, ușor de îndepărtat atunci când sunteți gata pentru depozitare sau pentru călătorii de iarnă!

Ultimele Știri

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc…

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc... Luni în...

Alte știri din aceeași categorie