a href="http://www.trafic.ro/statistici/ziaruldinmuscel.ro">ziaruldinmuscel.ro

9.3 C
Campulung Muscel
joi, 23 martie, 2023

Această vilă la un pas să se facă scrum

Alte Știri

Această vilă la un pas să se facă scrum. De la coşul de fum, era să le ardă toată vila!

Marţi au fost trei ceasuri rele pentru o familie din Costeşti. Oamenii au sunat la 112 să anunţe că le-a luat foc casa. Aceştia au observat că iese fum la nivelul acoperişului.

Imediat la incendiu au intervenit pompierii de la Secția Costești cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat.

În urma evenimentului, paramedicii SMURD au asistat o persoană de sex feminin, în vârstă de aproximativ 44 de ani, care a suferit un atac de panică. Nu a fost necesar transportul acesteia la spital.

În urma decopertării acoperișului în zona burlanului de evacuare a fumului, pompierii au identificat un focar.

Incendiul a fost lichidat, iar cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost coșul, canalul ori burlanul de fum amplasat ori neprotejat termic față de materialele combustibile.

“Pentru evitarea unor incendii în sezonul rece, reamintim cetățenilor să verifice sistemele de încălzire și să curețe coșul sau burlanul de fum. Totodată, recomandăm și să:

– NU folosiți sobe cu fisuri/crăpături sau alte mijloace de încălzire defecte și obligatoriu să aibă ușițe la focare/cenușare;

– NU uscați pe sobe materiale combustibile (lemne, rufe sau alte materiale);

– NU supraalimentați sobele și obligatoriu ușița focarelor trebuie închisă, pe cât posibil să nu fie lăsate nesupravegheate. Recomandăm amplasarea unei tăvi metalice pe podea;

– NU aprindeți focul cu benzină, motorină sau alte lichide inflamabile care produc vapori;

– NU depozitați cenușa și jarul nestins în apropierea materialelor combustibile;

– NU lăsați niciodată copiii nesupravegheați cu soba aprinsă ori cu sursele de aprindere la îndemână”, au transmis pompierii argeşeni.

 

Ultimele Știri

Percheziții la o primărie din Argeș. Un decedat a semnat mai multe documente pentru o licitație

Percheziții la o primărie din Argeș. Un decedat a semnat mai multe documente pentru o licitație. Au avut loc percheziții,...

Alte știri din aceeași categorie