Acțiuni de prevenire a evenimentelor rutiere pe drumurile din Argeș
Acțiuni de prevenire a evenimentelor rutiere pe drumurile din Argeș

Acțiuni de prevenire a evenimentelor rutiere pe drumurile din Argeș

Acțiunile de prevenire a evenimentelor rutiere vor continua, în cursul săptămânii viitoare urmând a fi desfășurate acțiuni cu efective mărite, precum și acțiuni cu efective de poliție rutieră din județe limitrofe.
Scopul acțiunilor nu este reprezentat de aplicarea de sancțiuni, ci de creșterea gradului de siguranță pentru toate categoriile de participanți la trafic, precum și de conștientizarea de către conducătorii auto a pericolului la care se expun pe sine și pe ceilalți în situația nerespectării regulilor de circulație.

În ultimele 48 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 344 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 95.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 19 permise de conducere și au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.

„Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări, mai ales în condiții meteo ce limitează vizibilitatea sau aderența la carosabil, precum și în condiții de trafic aglomerat”, transmite IPJ Argeş.

About The Author

Related posts