5.2 C
Campulung Muscel
miercuri, 21 februarie, 2024

Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea a făcut ecologizare pe malul râului Argeș

Alte Știri

Aruncarea și depozitarea deșeurilor de-a lungul cursurilor de apă sunt interzise dar cu toate acestea nu puțini sunt cei care încalcă legea debarasându-se de gunoaie în aceste zone. Din această cauză  porțiuni mari ale malurilor râurilor au ajuns sufocate de deșeuri provenite din gospodării sau activitatea unor agenți economici. Astfel, salariații Administrației Bazinale Apă Argeș- Vedea care au ca sarcină lucrări specifice de întreținere și exploatare a construcțiilor și lucrărilor hidrotehnice trebuie să desfășoare periodic și acțiuni de colectare a deșeurilor. Este și cazul malului stâng al Argeșului, amonte de Podul Viilor, unde s-au format depozite ilegale de deșeuri chiar în zona de protecție a digului. Eforturile Administrației Bazinale de Apă Argeș- Vedea de a menține zona curată sunt în zadar, pentru că acestea reapar la scurt  timp, mai ales pe timpul nopții.

Astăzi a început o nouă acțiune de ecologizare a zonei amintite, acțiune care se efectuează cu utilaje și două echipe de lucru ale Sistemului de Gospodărire a Apelor Argeș.  Au fost ridicați zeci de metri cubi de deșeuri, constând în resturi menajere, PET-uri, materiale textile, piese auto, moloz. Din cauza volumului mare de muncă acțiunea se va derula pe parcursul mai multor zile.

Salariații ABA Argeș – Vedea realizează în același timp și lucrările de întreținere a cursului de apă prin tăierea vegetației. Alături de angajații ABAAV participă la ecologizare și lucrători din cadrul Salpitflor Green.

Reprezentanții Administrației Bazinală de Apă Argeș- Vedea reamintesc faptul că aruncarea și depozitarea deșeurilor pe malurile râurilor sau a lacurilor afectează calitatea apei și pun în pericol siguranța cetățenilor, a locuințelor și a altor obiective în cazul apelor mari.

Prin campania “Să păstrăm apele curate” aceste aspecte au fost și sunt aduse în atenția opiniei publice în încercarea de a schimba comportamentul neadecvat într-unul prietenos față de mediu și ape. 

Ultimele Știri

Surprize, surprize. Pe cine vor să cucerească PSD-iștii pentru funcția de primar la Câmpulung Muscel

Surprize, surprize. Pe cine vor să cucerească PSD-iștii pentru funcția de primar la Câmpulung Muscel. Adrian Bughiu, numit și...

Alte știri din aceeași categorie