35.2 C
Campulung Muscel
marți, 16 iulie, 2024

Administraţiile Argeşului în parteneriate cu Giurgiu, Teleorman şi Dâmboviţa pentru proiectele europene

Alte Știri

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a organizat în data de 27 mai, la Călăraşi, cea de-a şasea ediţie a întâlnirii anuale a Reţelei de Informare REGIO Sud Muntenia.

În cadrul acestui eveniment au fost prezentate stadiul de implementare a Programului Operaţional Regional (POR) 2007 – 2013 la nivelul regiunii de dezvoltare Sud Muntenia, precum şi cele mai utile instrumente de comunicare şi promovare a rezultatelor proiectelor finanţate prin Regio.

Totodată, cu această ocazie au fost prezentate şi oportunităţile de finanţare din POR 2014 – 2020. Din partea ADR Sud Muntenia, în calitate de coordonator al Reţelei Regio, a participat directorul Agenţiei, Liviu Muşat, alături de directorul adjunct Direcţia Organism Intermediar POR, Mariana Vişan, directorul adjunct Direcţia Dezvoltare şi Comunicare, Daniela Traian, şi şef Serviciu Comunicare, Cristina Radu.

În cadrul evenimentului, Liviu Muşat, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a precizat faptul că este o necesitate la nivelul administraţiei, problema parteneriatelor. Unele judeţe din regiune au făcut demersuri pentru realizarea unor proiecte în parteneriat. Există acorduri de parteneriat între judeţe precum Giurgiu – Teleorman – Argeş, Teleorman – Argeş – Dâmboviţa, Dâmboviţa – Argeş şi se urmăreşte faptul ca acestea să se multiplice. Există chiar şi acorduri intra-regionale – Argeş şi Sibiu.

Proiect de succes la Câmpulung

Un alt subiect discutat în cadrul întâlnirii a vizat prezentarea unor exemple de proiecte de succes derulate cu finanţare europeană nerambursabilă în judeţele Argeş (reabilitarea Colegiului Pedagogic “Carol I” din Câmpulung Muscel şi modernizarea podului de pe râul Argeşel din Mioveni). Prezent în cadrul întâlnirii a fost şi primarul Călin Andrei alături de echipa care se ocupă de proiect.

În ultima parte a evenimentului destinat membrilor Reţelei Regio s-au purtat discuţii despre Planul de Dezvoltare Regională Sud Muntenia 2014 – 2020 şi a fost prezentată succint prima versiune de lucru a documentului consultativ al Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Ultimele Știri

Cel mai tânăr prefect din România a ascultat problemele locuitorilor din Bughea de Jos

Cel mai tânăr prefect din România a ascultat problemele locuitorilor din Bughea de Jos. Prefectul Dragoș Predescu face vizite de...

Alte știri din aceeași categorie