11.3 C
Campulung Muscel
marți, 21 mai, 2024

Adrian Miuţescu are încredere în PNL Argeş

Alte Știri

Ce pretenţii aveţi de la organizaţia PNL, acum în turul doi, al alegerilor prezidenţiale?

– Câmpulungul are o organizaţie veche, cu primar PNL, dar, evident că pentru noi a fost un scor nemulţumitor, ne aşteptăm la mai mult, cel puţin acum în turul doi al alegerilor. Dorim să se câştige cu Klaus Iohannis cu un scor mare, ştim că muscelenii reprezintă un electorat citit, educat, care în general votează cu dreapta, eu cred că acum este ceva foarte important deoarece se discută despre soarta României pentru o perioadă de 10 ani de zile. Ţinem la electoratul muscelean întotdeauna l-am simţit aproape şi acum când avem nevoie de el, sperăm să ne fie alături de noi.

Arestările de la Piteşti, credeţi că vor influenţa în vreun fel electoratul PSD? Cum se mobilizează ACL-ul în turul doi?

– La ora actuală în Argeş organizaţiile trebuie să se mobilizeze ca să câştigăm. Discutam cu cineva despre ce s-a întâmplat la Piteşti, dacă influenţează voturile, iată că nu. S-a mai întâmplat cu domnul Nicolescu şi asta nu a împiedicat electoratul argeşean să voteze cu domnul Tecău. Dacă stăm să analizăm politic Iohannis odată ajuns preşedinte nu va mai fi al PNL, ci va fi doar un preşedinte, eu ştiu de la Sibiu avem colegi care sunt liberali, care se văitau de o verticalitate exagerată a lui Iohannis se aşteptau să facă jocuri de culise şi treaba asta îi deranjau pentru că nu puteau oamenii să îşi facă jocurile prin primării.

S-au mai strâns sau rărit rândurile la PNL Câmpulung?

– Nu ştiu dacă au venit membrii noi la Câmpulung. Aici avem o problemă generată de domnul Polexe. Eu cred că domnul Polexe trebuie să demisioneze urgent din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş deoarece a fost ales într-o anumită conjunctură, propus de PNL cu voturile consilierilor judeţeni, şi dacă este un om cinstit şi onest, demisionează din funcţie, dacă PSD-ul şi-l asumă este problema lor să îl ia de tot.

Aveţi o altă variantă, mai bună pentru Consiliul Judeţean Argeş?

– Am avea variantă pentru Consiliul Judeţean Argeş dar nu am putea să luăm în discuţie acest lucru pentru că nu avem majoritatea, deci nu are rost să adresăm o propunere, deci PSD şi-ar pune un vicepreşedinte al lor. Dacă îl vor tot pe Polexe, să şi-l asume. Dar, nu ca membru PNL să trădezi şi apoi să stai acolo pe scaun. Asta nu se poate. Dacă eşti un om corect şi onest, demisionezi, te înscrii la competiţia de vicepreşedinte şi dacă te votează din nou, este altă treabă.

Cine i-a înlocuit atribuţiile domnului Polexe pe colegiu?

– Acum sunt colegi de acolo, domnul Banzea, sunt mai mulţi care au preluat atribuţiile domnului Polexe, sunt vechi liberali, cum este domnul Bundoiu. Eu sunt convins că în turul doi, în Câmpulung va fi altă situaţie, sunt convins şi sper lucru asta.

S-au dus voturi de la PNL la Tăriceanu? Aveţi ceva ca şi partid să vă reproşaţi?

– S-au dus cam multe voturi la Tăriceanu. S-a repetat fenomenul Mircea Diaconu de data asta. A  fost vina noastră, că dacă îl dădeam afară de mult pe Polexe, nu se mai întâmpla aceste lucruri, nu că ar avea o mare valoare ci pentru faptul că nu aveam timp să le organizăm şi am contat pe nişte oameni, a influenţat într-o anumită măsură. Nu uitaţi că funcţia de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean oferă o anumită mobilitate, poziţie, prin care poţi face promisiuni pe unii poţi chiar să îi ajuţi, lucrurile acestea îţi creează avantaje care îţi generează relaţii cu nişte oameni, cu primari. Sunt convins că s-au făcut promisiuni mari… Repet, nu trebuie să stea pe munca PNL, acolo, dacă îşi dă demisia şi este ales de PSD asta este altceva. Este pe contul lor.

Aşteptaţi cu un primar PNL să se vadă diferenţă la voturile de la Câmpulung?

– Evident trebuie să se vadă diferenţa între Ponta şi Iohannis cu un primar PNL. Eu contez pe electoratul muscelean şi pe oamenii din Câmpulung.

Nu ne-aţi spus ce l-a determinat pe domnul Polexe să treacă Independent? Nu a mai găsit înţelegere la PNL? Sau există alte motive?

– Dragostea de a rămâne pe scaun. Eu am ridicat de multe ori problema în biroul judeţean. A avut prieteni de ani de zile care l-au îngăduit. Pentru că nu mi se părea corect să fii în postura respectivă şi dânsul nu mai venea pe la şedinţe şi era secretar, era şi vicepreşedinte, declaraţiile dânsului din presă erau că face administraţie nu politică, acest lucru nu a făcut decât să ne persifleze şi era pe drumul de plecare. Trebuia să îşi dea demisia din funcţie şi de la partid. Eu nu am fost de acord cu dânsul nici când a fost propus pentru că PNL-ul avea oameni de calitate.

Aveaţi la vremea respectivă o variantă mai bună pentru CJ?

– Pe mine de exemplu. Glumesc. Avem oameni de valoare. I-am spus lui că e un băiat simpatic, nu am nimic cu el. El se vedea şi senator când era problema cu Gheorghe Nicuţ, atunci noi l-am adus pe Mircea Diaconu. Iată că omul are gânduri mari. Îi doresc să aibă succes la PSD.

Să trecem la alt subiect, dacă ar fi nevoie de alegeri anticipate pentru primăria Piteşti, veţi ieşi cu candidatul Iani Popa?

– Nu cred. Nu l-am auzit că ar vrea să candideze la primăria Piteşti. Noul PNL asta mai dodoros va avea un candidat la primăria Piteşti, dacă va fi cazul, dacă nu revine domnul Pendiuc.

Îşi mai doreşte un nou mandat de senator?

– Nu ştiu. Ar trebui să îl întrebaţi pe el.

Unde să-l întâlnim? La Câmpulung nu şi-a mai făcut de mult apariţia?

– (Râde). Dacă staţi mai mult pe aici…apare la şedinţă.     

Dacă va ieşi Ponta preşedinte se mai răresc rândurile în PNL?

– Cei care pleacă, nu sunt de marcă, sunt oameni pe care eu nu îi apreciez. Sunt oamenii funcţiilor, ciolanelor…Posibil ca unii să plece, se vor duce la partidul lui Tăriceanu să primească funcţii, vor fi şi cazuri de genul acesta. Eu cred că Tăriceanu nu va ajunge premier, dacă era nu nominaliza trei, un partid cu 5% nu poate da primul ministru în ţară. Va fi păcălit cum a fost Crin în PSD.

Aveţi idee cum va reface Gerea – USL-ul în Argeş aşa cum tot anunţă Tăriceanu?

– Andrei Gerea se dă mare lider naţional, are doar nişte ponei prin Argeş. Eu l-am considerat şi i-am spus-o direct că este un liberal roşu, şi la conferinţa din 2009 el va face mari deserviciu PNL-ului. El a fost marcant la PSD.

Va ,,călca” şi Iani Popa pe drumul PSD?

– Nu ştiu asta. Nu am asemenea informaţii. Nu cred asta. Este o diferenţă între Iani Popa şi Andrei Gerea.

 

 

Ultimele Știri

Șoc și groază. Care este pensia minimă în România?

Șoc și groază. Care este pensia minimă în România? De la 1 ianuarie 2024, indemnizația socială pentru pensionari este...

Alte știri din aceeași categorie