18 C
Campulung Muscel
luni, 2 octombrie, 2023

Aeroportul de lângă Câmpulung. Când are loc mare deschidere

Alte Știri

Aeroportul de lângă Câmpulung. Când are loc mare deschidere.

Aeroportul din Brașov devine realitate. Pe 10-11 iunie este ziua porților deschise cu concerte (Ștefan Bănică Jr, desigur). Iar pe 15 iunie este deschiderea oficială și ar trebui să aibă loc primele zboruri.

Are și un turn de control virtual, adică au montat multe camere video. Iar controlorii de trafic nu mai stau ei la înălțime ca să vadă operațiunile din aeroport. Ci într-o cameră probabil la nivelul solului. Este mai simplu să construiești stâlpi cu camere pe ei decât turnuri în care să lucreze 15 oameni.

Aeroportul de lângă Câmpulung. Când are loc mare deschidere

Mă bucur pentru brașoveni. Aeroportul nu doar că le poate aduce mai mulți turiști în oraș și mai multe investiții. Dar este și foarte confortabil pentru brașoveni să plece într-un city break fără a schimba întâi localitatea. Mă rog, se duc la Ghimbav, dar este aproape, scriu cei de www.nwradu.ro.

Va exista și zborul București-Brașov pe care un director TAROM a anunțat că îl va introduce compania odată ce se deschide aeroportul din Brașov.

Sunt vreo 200 de kilometri de la București la Brașov. Cu mașina îi faci în 2 ore și un pic.

Singurul motiv pentru o astfel de cursă ar fi la escală. Dacă vii din Londra la Brașov via București, atunci mai bine faci escala în aeroport, este mai simplu. Dar nu vor fi multe astfel de situații.

Și ar mai fi situația în care o aeronavă TAROM trebuie dusă la Brașov pentru că de acolo pleacă într-o cursă spre o destinație externă, depinde ce curse vor fi pe noul aeroport.

Dacă aeronava respectivă tocmai a venit de pe ruta Budapesta-București și este nevoie de ea pentru zborul Brașov-Sofia, atunci ar putea fi mutată din București în Brașov cu pasageri la bord, nu fără. Deși, dacă vor fi puțini, poate că nu merită de fapt nici măcar așa.

De la Câmpulung la Brașov sunt 70 de km. Sunt scutiți aproape 100 de km pe care îi faci până la București, plus aglomerația din Capitală.

Ultimele Știri

Data până la care românii vor avea facturi mai mici la energie electrică şi gaze

Data până la care românii vor avea facturi mai mici la energie electrică şi gaze. Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru...

Alte știri din aceeași categorie