14.6 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 27 mai, 2023

Bunicii sau rudele care se ocupă de creșterea copiilor cu părinți plecați în străinătate pot câștiga bani mulți

Alte Știri

Bunicii sau rudele care se ocupă de creșterea copiilor cu părinți plecați în străinătate pot câștiga bani mulți. Românii ar putea primi 480 de lei de la stat în fiecare lună!

Anunțul a fost făcut de Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, care a menționat că această măsură face parte dintr-un pachet legislativ mai mare. Legea, care se află acum pe masa Guvernului, are în vedere creșterea natalității.

Bunicii sau rudele care se ocupă de creșterea copiilor cu părinți plecați în străinătate pot câștiga bani mulți

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a precizat că, în prezent, aproape 70 de mii de copii au părinții plecați la muncă în străinătate.

Și se află în grija rudele până la gradul IV. Dintre aceștia, peste 10 mii au ambii părinți plecați la muncă în străinătate. Iar aproape 8 mii de copii au părintele unic susținător al familiei peste hotare.

Dacă proiectul de lege va fi votat și ulterior promulgat, de ajutorul în sumă de 480 de lei vor beneficia persoanele care își asumă întreținerea copilului. În perioada în care părintele sau părinții sunt plecați la muncă, în străinătate, printr-o hotărâre judecătorească.

„Cei mai mulți au rămas în grija bunicilor sau a altor rude dar există și cazuri în care sunt îngrijiți de vecini sau apropiați.

De anul trecut, părinții care merg la muncă în străinătate au obligația să anunțe la primărie în grija cui lasă copiii. Înainte cu 40 de zile de plecare.

Am propus modificarea Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului. Iar indemnizația lunară de sprijin va fi de 0,8 ISR (Indicatorul Social de Referință).

Tot atât primesc persoanele sau familiile care au în plasament unul sau mai mulți copii. Pentru fiecare copil, suplimentar alocației lunare de plasament“, susține Gabriela Firea.

Ultimele Știri

Câmpulungul luat la pas de mascați și procurori. Dubele au împânzit orașul!

Câmpulungul luat la pas de mascați și procurori. Dubele au împânzit orașul! Joi, când creştinii ortodocşi sărbătoreau Înălţarea Domnului...

Alte știri din aceeași categorie