30 C
Campulung Muscel
miercuri, 19 iunie, 2024

Aflaţi cum dispar 5 miliarde şi nu li se simte lipsa!

Alte Știri

Cinci miliarde, cam atât a dispărut din visteria Protoeriei Muscelului, asta după ce a fost făcut un control financiar. Beleaua cade pe umerii unui contabil, Popescu Alexandru. Conform fostului protoiereu, Eugeniu Matei, în 2014, a solicitat Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului să efectueze un control financiar intern pentru a se stabili dacă documentele financiar contabile sunt întocmite aşa cum ar trebui. Fostul protoiereu a precizat că în perioada 17.11-15.12 2014 , s-a făcut controlul respectiv şi s-au constatat nereguli în contabilitate. După acest control, Matei a delegat altă persoană să desfăşoare activitatea finaciar-contabilă a Protoieriei. De asemenea Matei mai precizează că economistul Popescu Alexandru şi-a recunoscut şi asumat prejudiciul, şi nu în ultimul rând şi-a dat angajamentul de plată a sumei de bani. Pentru că economistul nu şi-a respectat angajamentul de plată, Protoieria a depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung o plângere penală împotriva economistului Popescu.

În acea perioadă, conducerea Centrului Eparhial a emis o decizie de suspendare a protopopului Matei din funcţie pentru perioada 22 ianuarie-20 februarie 2015. Matei mai precizează că decizia de suspendare a încetat pe data de 10 februarie, însă acesta nu s-a mai întors pe postul de protopop de Muscel, pe locul lui fiind numit Petre Moşoianu.

Chiar dacă la nivelul Protoieriei din Câmpulung s-au făcut o serie de schimbări, dosarul penal de la Parchetul Câmpulung îşi urmează cursul firesc, astfel, se desfăşoară cercetări pentru a se stabili dacă cele reclamate sunt reală şi nu în ultimul rând să doreşte a se stabili cum a reuşit Popescu Alexandru, economistul Protoieriei să sustragă o asemenea sumă din vistierie, fără a se simţi lipsa banilor, trebuie să subliniem faptul că este vorba de circa 5 miliarde nu de o sumă infimă care ar fi putut trece neobservată.

Este înregistrată o plângere penală formulată de Protoieria Câmpulung, împotriva unei persoane. Se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare, fals intelectual şi uz de fals. Se efectuează cercetări pentru a se stabili existenţa infracţiunilor precum şi a persoanelor vinovate de săvârşirea acestora. În situaţia în care probele administrate stabilesc vinovăţia unei persoane să vor continua cercetările, şi în funcţie de probele din dosar să se ia măsurile legale”, a precizat procurorul Diana Bănăţeanu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung.

Ultimele Știri

Tânărul de succes din Argeș care conduce un imperiu evaluat la peste 400 de milioane de euro

Tânărul de succes din Argeș care conduce un imperiu evaluat la peste 400 de milioane de euro. Familia Trandafir...

Alte știri din aceeași categorie