9.1 C
Campulung Muscel
miercuri, 16 octombrie, 2024

Alocaţii 2024. Veste bună pentru copiii născuți în străinătate

Alte Știri

Alocaţii 2024. Veste bună pentru copiii născuți în străinătate. Alocaţia are caracter universal şi este acordată copiilor în vârstă de până la 18 ani, precum şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, dar care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora. De asemenea primesc alocații și tinerii cu handicap, care urmează o formă de învățământ preuniversitar, până la împlinirea vârstei de 26 de ani.

CITEȘTE ȘI. Alocații 2024. Veste imensă în pragul noului an școlar

Alocațiile de stat pentru copii au crescut începând cu luna ianuarie a anului 2024. În 2024, alocațiile au fost indexate cu rata inflației, care a variate între 5 și 10 procente, așa că sumele au fost mărite.

Alocațiile pentru copii sunt acordate de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, prin intermediul Agențiilor Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS), sub coordonarea Ministerului Muncii. Modalitățile de plată a alocației includ transferul bancar sau prin intermediul unui mandat.

CITEȘTE ȘI. Ce burse mai pot primi elevii în acest an şcolar 2024 -2025. Modificări importante

Alocația de plasament

Un copil aflat în plasament la o familie, persoană sau asistent maternal primește 950 de lei. Alocația lunară pentru copiii din. Plasament a fost majorată anul trecut.

Beneficiază de alocație lunară de plasament fiecare copil față e care s-a luat măsura plasamentului la o persoană sau familie, la asistentul maternal sau la un serviciu ori organism privat acreditat.

Alocația se plătește persoanei sau reprezentantului familiei care a luat în plasament copilul sau asistentului maternal ori reprezentantului organismului privat acreditat ori tutorelui până la copilul împlinește 18 ani.

CITEȘTE ȘI. Decizie drastică în Educație. Pușcărie pentru părinți. Copiii nărăvași izolați. Telefoane mobile confiscate. Profesorii pedepsiți grav

Se acordă alocație și după 18 ani copilului în plasament dacă măsură continuă și după această dată sau dacă tânărul cu vârsta de 18 ani își continuă studiile la zi. Mpsura se oprește la vârsta de 26 de ani.

Copii născuți în străinătate

Părinții români care vor să solicite alocația pentru un copil care s-a născut în străinătate trebuie să adună următoarele acte:

► Cerere tip;

► Buletinele de identitate ( MAMA +TATA );

CITEȘTE ȘI. Veste imensă. Lista localităților din Argeș care primesc microbuze șmechere de la Stat

► Acte doveditoare privind calitatea solicitantului şi relaţia acestuia cu copilul/copiii pentru care solicită dreptul, pentru una dintre persoanele care a adoptat copilul/ căreia i s-a încredinţat copilul în vederea adopţiei sau in urma divortului/ care are copilul în plasament/ în plasament în regim de urgenţă, precum şi persoana care a fost numită tutore;

► Actele de identitate din statul unde locuiesc părinții;

► Dovada eliberată de aitoritățile competente din statele membre unde și-au stabilit reședința și își desfășoară activitatea profesională din care să rezulte că nu sunt îndreptățiți la beneficii pentru copii în acel stat membru;

CITEȘTE ȘI. Kovesi a pus tunurile pe primăria Câmpulung. Elena Lasconi acuzată de corupție și fraudă

► Declarație notarială din care să rezulte că nu a solicitat alocația de stat pentru copii în termenul legal motivînd că în ultimile 12 luni pentru care a solicit alocația de stat pentru copii restantă a locuit pe teritoriul României și că reședința copilului este în România;

► Cerere pentru obținerea alocației restante pe ultimile 12 luni;

► Extras de cont / mandat postal;

► Adeverința de la școală în cazul copiilor școlari;

► Acord semnat;

► Termenele de plată pot diferi față de cei care locuiesc în Români, așa că cel mai bine este să te adresezi autorităților competente sau instituției care administrează alocatia pentru copii ca să obții informații despre data plății alocației.

CITEȘTE ȘI. Uimitor cum a fost transformată această casă de niște mâini dibace! Dacă toate ar ajunge așa, ar fi vis!

Alocațiile de stat pentru copii în 2024: acte necesare

Copiii de până la doi ani sau cei care suferă de handicap vor beneficia de sume mai mari de bani. Statul consideră că aceste categorii de copii au necesități mai mari și, prin urmare, cheltuieli mai mari.

Pentru ca un copil să primească alocație, părinții trebuie să depună un dosar care să conțină mai multe documente, printre care o cerere, buletinele părinților, certificatul de naștere al copilului, certificatul de căsătorie al părinților, etc.

CITEȘTE ȘI. Cum a ajuns Dacia Sandero cea mai vândută mașină în România, dar și în Europa

Tot mai mulți români vor să primească alocația copiilor pe card, iar plățile se fac în perioada 8-10 a fiecărei luni, cu mențiunea că pot există și întârzieri, în funcție de bancă sau în funcție de faptul că data poate pică în weekend.

Copii de până la doi ani primesc 719 de lei, iar copiii de până la 18 ani primesc 292 de lei.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

O casă din Câmpulung Muscel. GALACTIC de frumoasă

O casă din Câmpulung Muscel. GALACTIC de frumoasă. A fost recent reabilitată în totalitate. Este o bijuterie a arhitecturii...

Alte știri din aceeași categorie