-0.4 C
Campulung Muscel
duminică, 10 decembrie, 2023

Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România alături de primarul Ion Georgescu, au vizitat oraşul Mioveni!

Alte Știri

Marţi, 1 noiembrie a.c., Excelenţa Sa Xu Feihong, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze în România, a efectuat o vizită de câteva ore în oraşul Mioveni.

Ambasadorul Chinei a fost primit la sediul Primăriei Mioveni de către primarul Ion Georgescu, viceprimarul Aurel Costache, vicepreședintele Consiliului Județean, Ion Mânzână şi senatorul Șerban Valeca, după care delegaţia s-a deplasat pe şantierul noului spital din oraș (aici va exista un Centru de Medicină Tradiţională Chineză).

La Centrul Cultural Mioveni, a avut loc deschiderea oficială a Cursurilor de Limbă Limbă și Cultură Chineză și a expoziției de fotografie “Chinese Story 2016”. Consiliul Local Mioveni, Primăria, Centrul Cultural Mioveni și Asociația ChinaRo, în parteneriat cu Ambasada R.P. Chineze la București au organizat evenimentul.

Expoziția de fotografie “Chinese Story 2016”, găzduită de Centrul Cultural Mioveni va putea fi vizitată gratuit de cei interesați până în data de 15 noiembrie.

Deschiderea oficială a Cursurilor de Limbă și Cultură Chineză s-a desfăşurat în prezenţa Excelenţa Sa, Xu Feihong, Ambasadorul Republicii Populare Chineze, dl. Song Shaofeng, director al Institutului Confucius din cadrul Universităţii „Lucian Blaga“ din Sibiu, dl. Ion Mânzână, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, senatorul Șerban Valeca, reprezentanți ai școlilor din Argeș în care se organizează cursuri de limba chineză, consilieri locali, consilieri județeni, reprezentanți ai administrației publice județene, elevi cursanți din cadrul proiectului “Școala de chineză”, membrii asociației ChinaRo și reprezentanți ai Institutului Confucius din Sibiu. Cursurile se vor desfăşura în fiecare zi de marţi începând cu ora 14:30 şi în fiecare zi de joi de la ora 09:00.

Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni, i-a oferit domnișoarei Tudor Eliza, cea care a reprezentat județul Argeș la cea de-a noua ediție a Concursului ”Podul Chinezesc” – Faza Internațională, organizat de Institutul Confucius China (Hanban) şi desfășurat la Kunming, provincia Yunnan – China, o diplomă de merit pentru contribuţia adusă la creşterea prestigiului oraşului și pentru rezultatele obținute la concurs. În deschiderea și în încheierea evenimentului, elevii Liceului de Arte “Sigismund Toduță”, clasa “Confucius” Deva, au susținut un recital.

Ultimele Știri

Ce se va întâmpla cu toate cupoanele de transport pentru pensionari?

Ce se va întâmpla cu toate cupoanele de transport pentru pensionari? O inițiativă legislativă spune că tichetele de transport...

Alte știri din aceeași categorie