6.3 C
Campulung Muscel
marți, 20 februarie, 2024

Deputatul Simona Bucura Oprescu, singura voce din Argeș, pentru cadrele medicale!

Alte Știri

Deputatul de Mioveni al PSD Argeş, Simona Bucura Oprescu a făcut o nouă declaraţie politică în plenul Camerei Deputaţilor. De această dată, deputatul argeşean s-a referit la criza din sistemul de sănătate, în condiţiile în care de luni a fost declanşată greva generală pe perioadă nedeterminată iar guvernanţii par incapabili să gestioneze blocajul.

Revendicările angajaţilor din sectorul sanitar sunt justificate, legitime, iar PSD susţine rezolvarea cât mai rapidă a situaţiei prin măsuri concrete care să vină în întâmpinarea cât mai multora dintre revendicările greviştilor. Nu este de mirare că asistăm la asemenea acţiuni când Guvernul Cioloş s-a angajat cu prioritate să promoveze legea salarizării unitare, lucru pe care nu l-a făcut, iar acelaşi Guvern a adoptat o ordonanţă, nr. 20/2016, care a dat peste cap întregul sistem sanitar.

“PSD a luat, în timpul guvernării sale, o serie de măsuri care au venit în sprijinul medicilor şi asistenţilor. Reamintim aici acordarea de burse pentru medicii rezidenţi (150 de euro), reîntregirea salariilor tăiate de Guvernele Boc-Ungureanu şi acordarea de creşteri salariale consistente (25% începând cu 1 octombrie 2015). De asemenea, PSD a lăsat la cheie un proiect de lege a salarizării unitare, dar care a fost abandonat de către Guvernul actual. Nu este vorba, aşa cum susţin unii care acum se află la putere, de pomeni electorale, ci de măsuri de bun simţ pentru o categorie strategică profesională din România care în ultimii ani a suferit în primul rând din cauza veniturilor mici care au făcut ca mulţi medici şi asistenţi să plece peste hotare”, a afirmat deputatul Simona Bucura Oprescu. 

 

Declaraţie

Privind situaţia greva din sistemul sanitar

Asistăm în aceste zile la acţiuni fără precedent în sistemul de sănătate, greva declanşată luni, 31 octombrie, aproape paralizând spitalele din întreaga ţară. Personalul din sistemul medical s-a săturat de promisiuni neonorate, de bâlbâieli şi de bulversarea unui domeniu strategic pentru România cum este sănătatea.

Guvernul Cioloş s-a angajat cu prioritate să promoveze legea salarizării unitare, lucru pe care nu l-a făcut. Acelaşi Guvern a adoptat o ordonanţă, nr. 20/2016, care a dat peste cap întregul sistem sanitar, iar 80.000 de cadre medicale şi personal tehnic sunt în grevă din cauza acesteia. Sistemul este blocat. Revolta greviştilor este justificată şi legitimă. Este de înţeles că oamenii au decis să protesteze. Să îşi ia soarta în propriile mâini şi să încerce, prin acţiunile lor, să ajungă la normalizarea situaţiei.

În fond, cadrele medicale şi personalul auxiliar nu solicită nimic deplasat. Ei vor corectarea inechităţilor salariale produse de O.U.G. nr. 20/2016 şi O.U.G. nr. 43/2016, solicită includerea în anexele ordonanţei a tuturor categoriilor de personal omise, respectiv asistenţă socială, unităţi medico-sociale, personal TESA, DSP şi creşe, precum şi calcularea sporurilor şi a altor drepturi salariale la salariul de bază actual, conform ultimului act normativ în vigoare. O altă revendicare este reaşezarea valorică a salariilor pentru unităţile clinice şi neclinice. Aşadar, solicitări de bun simţ şi legitime.

PSD va susţine în Parlament aceste revendicări pentru ca întreg conflictul să fie încheiat. Să nu se uite că PSD a reîntregit veniturile celor din sănătate care au fost tăiate de Guvernele „Ciomu” coordonate de Emil Boc şi Mihai Răzvan Ungureanu. De asemenea, PSD a mărit începând cu 1 octombrie 2015 cu 25% veniturile personalului sanitar, implementând şi acordarea de burse pentru medicii rezidenţi pe întreaga perioadă a stagiului (150 de euro lunar). În fine, PSD a lăsat legea salarizării unitare „la cheie”, dar aceasta a fost ignorată de către Guvernul tehnocrat. Iar efectele, iată, se văd!

PSD, prin parlamentarii săi, va veni cu soluţii pentru ca medicii şi personalul sanitar să se simtă respectaţi, să simtă că fac parte din clasa de mijloc şi să îşi dorească să muncească aici, în România, nu să ajungă în situaţia de părăsi ţara pentru a avea un trai decent.

Vă mulţumesc!

Ultimele Știri

Surprize, surprize. Pe cine vor să cucerească PSD-iștii pentru funcția de primar la Câmpulung Muscel

Surprize, surprize. Pe cine vor să cucerească PSD-iștii pentru funcția de primar la Câmpulung Muscel. Adrian Bughiu, numit și...

Alte știri din aceeași categorie