0.7 C
Campulung Muscel
vineri, 8 decembrie, 2023

Anumiți pensionari au oportunitatea de a primi un nou tip de sprijin din partea Statului

Alte Știri

Anumiți pensionari au oportunitatea de a primi un nou tip de sprijin din partea Statului. Asta cu condiția îndeplinirii unor cerințe specifice. Banii vor putea fi utilizați numai pentru un anumit scop.

Pensionarii vor primi pensie fără stagiul minim de cotizație, iar valoarea ei depășește 500 de euro. De această pensie se ocupă Institutul Pentru Persoane Vârstnice și Servicii Sociale.

Anumiți pensionari au oportunitatea de a primi un nou tip de sprijin din partea Statului

Pensionarii care au muncit în Spania, dar nu au atins stagiul minim de cotizare acolo, au acum posibilitatea să beneficieze de o pensie necontributivă în valoare de 520 de euro. Această sumă le va permite să acopere cheltuielile cu chiria.

Însă, dacă vor să primească banii, ei trebuie să îndeplinească mai multe condiții:

  • să nu dețină nicio locuință (să nu fie proprietar)
  • să fie titularul contractului de închiriere (cel puțin un an)
  • să nu aibă relații familiale cu proprietarul (de la gradul 1 la 4)
  • reședința obișnuită să fie la adresa locuinței închiriate.

Conform statului, se consideră că anumite locuri de locuit nu constituie reședințe, acestea includ centrele rezidențiale, camerele de închiriat, pensiunile și hotelurile.

În această categorie sunt incluse și contractele sezoniere sau de utilizare alternativă a locuințelor. După ce au verificat că respectă toate criteriile, pensionarii interesați de acest sprijin trebuie să solicite ajutorul corespunzător. Acest proces poate fi inițiat atât online, cât și în persoană.

Cine nu primește răspuns în 30 de zile, e respins

După ce găsesc formularul, pasul următor constă în urmarea instrucțiunilor indicate. După completarea formularului, beneficiarii vor primi un număr de dosar esențial pentru urmărirea stadiului cererii.

Pe lângă cerere, este necesară și furnizarea unei copii legalizate a contractului de închiriere. Acest document trebuie să conțină detalii despre locație și informații de identificare atât pentru proprietar, cât și pentru chiriaș. De asemenea, trebuie specificată și durata contractului de închiriere. Continuarea o găsiți AICI.

Ultimele Știri

Când vor avea toți pensionarii ȘOCUL vieții! Anunțul șefului Casei de Pensii

Când vor avea toți pensionarii ȘOCUL vieții! Anunțul șefului Casei de Pensii. Guvernul a anunțat cum calculezi ce pensie...

Alte știri din aceeași categorie