16.9 C
Campulung Muscel
luni, 25 septembrie, 2023

Anunţ de ultimă oră pentru românii cu pensii mari

Alte Știri

Anunţ de ultimă oră pentru românii cu pensii mari.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmă că majorarea vârstei de pensionare pentru magistraţi nu se va întâmpla ”peste noapte”. Ci în decursul câtorva ani, conform propunerilor discutate cu Comisia Europeană.

Budăi susţine că o reformă în domeniul pensiilor speciale era necesară. El referindu-se, în acest sens, la eliminarea ”posibilităţii de a abuza legal, nu altfel, de aceste sisteme”.

Anunţ de ultimă oră pentru românii cu pensii mari

Dacă vorbim de creşterea vârstei de pensionare, nu se întâmplă aşa, peste noapte. Este o etapă de tranziţie, se întâmplă până în 2035. Cel puţin amendamentele care au fost lucrate şi toate aceste amendamente au fost discutate cu Comisia Europeană”, a afirmat Marius Budăi, joi seară.
Pensii 2023. Ministrul Muncii este de părere că era nevoie de o reformă a acestor sisteme, pentru eliminarea ”posibilităţii de a abuza legal” de ele.
”Noi plecăm, practic, de la o reformă care, până la urmă, era şi necesară. Anume vorbesc aici de eliminarea posibilităţii de a abuza legal. Nu altfel, de aceste sisteme şi mă refer, dacă vorbim de magistraţi.
Nu cred că este normal – şi ştiu sigur din discuţiile pe care le-am purtat în acest an şi jumătate cu magistraţi de carieră care au intrat imediat de pe băncile facultăţii în Institutul Naţional de Magistratură.
Și după care în magistratură – nu este normal să ai 24 de ani şi jumătate, de exemplu, de profesii asimilate, notar sau avocat.
După care să stai una, două, trei şase luni în magistratură şi să beneficiezi de aceeaşi pensie. Când tu, practic, nu poţi să te compari cu un om care 25 de ani în magistratură a avut interdicţiile pe care le-a avut.
Și a lucrat în stresul şi în domeniul în care a lucrat. Și să vii din afara domeniului şi să beneficiezi pentru câteva luni de această pensie”, a adăugat Marius Budăi.
Ultimele Știri

Câți bani vor lua în plus la pensie cei cu venituri mici și foarte mici

Câți bani vor lua în plus la pensie cei cu venituri mici și foarte mici. Guvernul a decis majorarea...

Alte știri din aceeași categorie