16.9 C
Campulung Muscel
luni, 25 septembrie, 2023

Victoria gigantului din Mioveni. Nu se aștepta nimeni la asta!

Alte Știri

Victoria gigantului din Mioveni. Nu se aștepta nimeni la asta! De această dată, este vorba de Marea Britanie. Unde vânzările de mașini noi au crescut cu 16,7% în mai, pentru a zecea lună consecutiv.

În total, s-au înmatriculat nu mai puțin de 145.204 unități, în parte mai ales livrărilor de vehicule pe benzină, după cum a anunțat Asociația Producătorilor și Comercianților de Automobile din Regatul Unit (SMMT), citată de Reuters.

Victoria gigantului din Mioveni. Nu se aștepta nimeni la asta!

În mod real, nu te-ai fi așteptat ca Dacia să facă valuri în Regatul Unit. Mai ales că investiția în mașini cu volanul pe stânga este una suplimentară pentru producător.

Iar cu totul alte branduri fac cu ochii britanicilor în mod tradițional. Cu toate acestea, în timp ce în mai 2022 s-au înmatriculat 2237 de exemplare ieșite din uzinele Mioveni, valoarea a sărit la 2540 de unități în mai 2023. O creștere de aproximativ 13,54%. Creșterea este și mai mare, de 34%, dacă iei în vedere toată perioada ianuarie – mai. Vorbim de un salt de la 9.739 de exemplare la 13.050.

Dacă ești curios ce mașini mai reușesc să facă valuri pe piața din Anglia, merită să ai în vedere că lista include și Ford Puma. Un alt model autentic românesc. Nissan Qashqai, Vauxhall Mokka, Vauxhall Corsa și Audi A3 completează clasamentul. Ca referință, Vauxhall este brandul sub care Opel își vinde mașinile în Regat.

În ceea ce privește interesul britanicilor pentru mașini electrice, cota de piață a acestora a crescut cu 58,7% de la un an la altul până la 16,9% din piață. Vehiculele pe benzină au reprezentat 57,1% din toate înmatriculările, conform SMMT.

“După dificultăţile provocate anul trecut de perturbările din lanţurile de aprovizionare, ne bucurăm să vedem că în acest an vânzările de maşini noi în Marea Britanie continuă tendinţa ascendentă. Este extrem de încurajatoare creşterea vânzărilor de vehicule electrice pe baterii”, a apreciat directorul general al SMMT, Mike Hawes.

Una peste alta, tot mai mulți britanici își cumpără mașini noi în 2023. În creștere cu 16,8% până la 772.454 unități. Marea Britanie este a doua cea mai mare piață auto din Europa, după Germania, înainte de Franța, Italia și Spania.

Ultimele Știri

Câți bani vor lua în plus la pensie cei cu venituri mici și foarte mici

Câți bani vor lua în plus la pensie cei cu venituri mici și foarte mici. Guvernul a decis majorarea...

Alte știri din aceeași categorie