14.6 C
Campulung Muscel
duminică, 28 mai, 2023

Anunțul dimineții. Ce urmează să se întâmple cu voucherele pentru alimente

Alte Știri

Anunțul dimineții. Ce urmează să se întâmple cu voucherele pentru alimente.

De voucherele pentru alimente beneficiază aproximativ 2,4 milioane de român. Toți cei aflați într-o situație vulnerabilă.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat în acest sens că se va respecta promisiunea făcută românilor, aceea de a avea grijă de nevoile lor de bază.

Când vor fi încărcate cardurile sociale

Așadar, pentru a beneficia în perioada sărbătorilor pascale de bani în plus, voucherele sociale pentru alimente vor fi încărcate cu noua tranșă până în 16 aprilie.

Tot atunci, se vor distribui pachetele cu produse alimentare, acțiune ce va continua și în acest an.

Anunțul dimineții. Ce urmează să se întâmple cu voucherele pentru alimente

„De asemenea, românii din medii vulnerabile primesc 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie. Adăugând la acestea sprijinul pentru rechizite şi îmbrăcăminte acordat elevilor.

Trusourile pentru mamă şi nou-născut, voucherele pe care le pregătim pentru îmbunătăţirea condiţiilor de locuit şi pentru achiziţionarea de electrocasnice.

Putem vorbi în 2023 despre un amplu pachet de măsuri sociale finanţat din fonduri europene – 1,8 miliarde de euro într-un singur an”, a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

București, Suceava, Iași, Dolj și Bacău sunt printre județele cu cei mai mulți beneficiari ai voucherelor pentru alimente și mese calde.

Voucherele de alimente se vor acorda din două în două luni anul acesta. Până în momentul de față, peste 2,37 de milioane de persoane beneficiază de acest ajutor.

Iar Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a anunțat că, pe listă, s-au mai adăugat peste 46.000 de nume ale persoanelor care vor primi și ele suma de 250 de lei, o dată la două luni.

De tichete pentru alimente beneficiază pensionarii sistemului public de pensii.

Pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special.

Toți cei ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranşele din anul 2023. La fel și pentru copiii și adulți încadrați în gard de handicap.

De asemenea, primesc ajutor de la stat și familiile cu doi copii în întreţinere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranşele din anul 2023.

Aceeași valoare este și pentru familiile monoparentale. Primesc ajutor și cei fără adăpost, potrivit antena3.ro.

Ultimele Știri

Câmpulungul luat la pas de mascați și procurori. Dubele au împânzit orașul!

Câmpulungul luat la pas de mascați și procurori. Dubele au împânzit orașul! Joi, când creştinii ortodocşi sărbătoreau Înălţarea Domnului...

Alte știri din aceeași categorie