24.6 C
Campulung Muscel
vineri, 19 iulie, 2024

Ce se va întâmpla cu facturile la gaze din luna aprilie. E derutant!

Alte Știri

Ce se va întâmpla cu facturile la gaze din luna aprilie. E derutant! După modelul facturilor la energie electrică și cele pentru gaze vor fi mai ușor de citit. Din luna aprilie prima pagină a facturii va avea mai puține date, relatează știrileprotv.ro

Mai mult în lunile în care distribuitorii întârzie cu trimiterea înștiințărilor clienții vor putea să plătească în rate. Noile reguli au fost stabilite de ANRE pentru toți furnizorii de gaze.

Ce se va întâmpla cu facturile la gaze din luna aprilie. E derutant!

Din luna aprilie, facturile pentru gaze vor arăta diferit. Pe prima pagină se vor regăsi date despre furnizor și despre client, informații despre contract, numărul facturii și data la care a fost emisă, cantitatea de gaze facturată și perioadă, termenul până la care trebuie plătită și, dacă este cazul, restanțele.

”Sunt consumatori care vor o factură simplă și doar informații minimale, dar sunt și consumatori care sunt interesați de detalii – cât e tariful de transport, cât e tariful de distribuție, cât e prețul unitar al gazelor sau al energiei electrice. Trebuie comunicate, dar pe pagina  doi sau în anexe”, a declarat Zoltan Nagy-Bege, vicepreședinte ANRE, citat de știrileprotv.ro

Spre deosebire de facturile la energie, cele de la gaze nu au avut până acum întârzieri. Dacă apar astfel de situații, clienții vor avea evidențiate diferit sumele cu plata eșalonată și cu datoria totală.

”În momentul în care un furnizor emite o factură care conține o perioadă mai mare de o lună. În acel moment furnizorul trebuie să ofere clientului și plata eșalonată. Să lase clientului decizia dacă dorește să plătească întreaga valoare a facturii sau eșalonat”, mai spune Zoltan Nagy-Bege.

De exemplu, dacă în luna iunie vin facturile pentru aprilie și mai, furnizorul este obligat să treacă pe factura suma totală și, separat, restanța eșalonată în două rate. Clienții care vor opta pentru plata în rate nu vor acumula penalizări. Și nu vor plăti în plus nici cei care au nedumeriri legate de sumele datorate și cer explicații – furnizorii nu pot aplica penalizări până nu le răspund şi clarifica situaţia.

Sursa: știrileprotv.ro

Ultimele Știri

Ultimă oră. Un bărbat a fost mușcat de un urs la Rucăr

Ultimă oră. Un cioban de la o stână din Rucăr a fost mușcat de un urs. Bărbatul în vârstă...

Alte știri din aceeași categorie