23 C
Campulung Muscel
duminică, 21 iulie, 2024

Anunțul zilei pentru toți pensionarii care primesc banii pe card în această lună

Alte Știri

Anunțul zilei pentru toți pensionarii care primesc banii pe card în această lună. În acest sens, azi, 12 septembrie, în cursul după-amiezei vor fi alimentate conturile pensionarilor de către bănci, informează Casa de Pensii.

Conform Casei de Pensii, pensiile se achită pe card în data de 12 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de data de 13 a fiecărei luni.

Anunțul zilei pentru toți pensionarii care primesc banii pe card în această lună

Luna aceasta intră și banii pe cardurile de energie. Potrivit MIPE, ajutorul are forma unui card emis pe suport de hârtie. Carton cu care se pot plăti facturi de energie (total sau parțial). Ajutorul se acordă în două tranșe, a câte 700 lei fiecare. Primul fiind acordat în luna februarie, iar al doilea urmează să fie acordat în septembrie.
Servicii/produse care se pot plăti: electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire, precizează MIPE.

Se pot plăti facturi curente sau restante, doar pentru locul de consum de la domiciliul beneficiarului. Cu un card se pot face mai multe plăți, către mai mulți furnizori, până la epuizarea sumei.

Plățile se fac prin mandat poștal. Se pot efectua gratuit 8 plăți/loc de consum pe durata programului de sprijin. De la a 9-a plată se va achita o taxă de 2,5 lei.

Ajutorul nu se consideră venit și nu afectează:

  • venitul minim garantat;
  • alocația pentru susținerea familiei;
  • statutul consumatorului vulnerabil de energie.

Sumele alocate celor două tranșe nu pot fi preschimbate în bani și nu pot fi folosite pentru plăți prin mandat poștal către alte destinații decât plata facturilor de energie.

Beneficiarii de sprijin pot utiliza ajutorul pentru plata facturilor la energie prin următoarele modalități:

a) Direct la poștaș;

b) La orice oficiu poștal din mediul urban sau la oficiul poștal în raza căruia își are domiciliul beneficiarul, în mediul rural;

c) Online, AICI. Un ghid pentru plata online este disponibil.

Ultimele Știri

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta. Lovitură politică din partea prefectului liberal!...

Alte știri din aceeași categorie