19.1 C
Campulung Muscel
duminică, 19 mai, 2024

ARGEȘ. Din ce localități dispar păcănelele. Lovitură puternică pentru împătimiți!

Alte Știri

ARGEȘ. Din ce localități dispar păcănelele. Lovitură puternică pentru împătimiți! Proiectul de lege prin care sunt interzise „păcănelele” a fost votat în Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, marți, pe 9 aprilie, cu 243 de voturi „pentru” și patru abţineri. Jocurile de noroc de acest tip nu vor mai putea fi practicate în localitățile sub 15.000 de locuitori.

CITEȘTE ȘI. Data când se va deschide cel mai imens Mall din Argeș. Se învârte după soare!

Inițial, proiectul de lege se referea la sălile de jocuri de noroc din toată țara, însă coaliția de guvernare PSD-PNL a depus un amendament prin care măsura restrictivă este aplicată doar în localitățile menționate, informează Libertatea.

ARGEȘ. Din ce localități dispar păcănelele. Lovitură puternică pentru împătimiți!

Potrivit textului de lege, „spaţiul comercial în care operatorul exploatează jocuri de noroc trebuie să se afle într-o unitate administrativ-teritorială cu o populaţie mai mare de 15.000 de locuitori”.

Numărul de locuitori va fi probat printr-o adeverinţă eliberată de primăria în a cărei rază teritorială se află spaţiul propus pentru amplasarea sălilor de jocuri de noroc.

CITEȘTE ȘI. Ce trebuie să faci ca să primești vouchere de 1.000 de lei de la Digi RCS-RDS

„În peste 90% din localităţile din România, dar și din Argeș nu se va mai putea desfăşura acest tip de activitate, vor dispărea «păcănelele», jocurile de noroc”, a declarat social-democratul Alfred Simonis, preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor.

CITEȘTE ȘI. Anunț arzător pentru toți clienții. Ai contract la Enel? E foarte important să știi asta!

Simonis a precizat că acesta este doar primul proiect care urmează să fie adoptat: „Vom vota şi celelalte legi care sunt depuse în Parlament, indiferent că vorbim de reglementarea şi eliminarea din marile oraşe, dar vrem să vedem şi cum reacţionează industria cu prima lege”.

CITEȘTE ȘI. Se deschide noul supermarket PENNY din Câmpulung Muscel. Se fac angajări pe bandă rulantă

Proiectul de lege urmează să fie promulgat de președintele Klaus Iohannis, iar ulterior va deveni o lege în vigoare la trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial, care are loc imediat după promulgarea venită de la primul om în ierarhia statului român.

CITEȘTE ȘI. LIDL vine cu cea mai bună veste pentru clienți! Nici nu vă trece prin cap ce produse TOP, ieftine aduc în supermarket-uri!

Ionuţ Moşteanu, liderul deputaţilor USR, a reclamat „un abuz pe care nu l-am văzut nici pe vremea lui Dragnea”, acuzând modalitatea de propunere și votare: „Nici măcar n-a fost o dezbatere în comisie să vedem câte localităţi sunt cu mai puţin de 15.000, hai să vedem de ce 15, de ce nu 16, de ce nu două milioane şi le scoteam de tot. Am vrut să facem aceste amendamente”.

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Cine sunt șoferii care trebuie să facă ITP-ul de 2 ori pe an! Rămân fără permisul de conducere dacă se opun vehement

Cine sunt șoferii care trebuie să facă ITP-ul de 2 ori pe an! Rămân fără permisul de conducere dacă...

Alte știri din aceeași categorie