19.1 C
Campulung Muscel
duminică, 19 mai, 2024

Procedurile pentru construirea Laboratorului de radioterapie sunt în derulare

Alte Știri

Procedurile pentru construirea Laboratorului de radioterapie sunt în derulare.

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Argeș, condusă de vicepreședintele Marius Nicolaescu, a fost aprobat Devizul general actualizat pentru obiectivul „Laborator de radioterapie Spitalul Județean de Urgență Pitești”.

Investiția este finanțată în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, contractul de finanțare încheiat între Consiliul Județean Argeș și Ministerul Sănătății fiind semnat anul trecut.

Procedurile pentru construirea Laboratorului de radioterapie sunt în derulare

Conform proiectului, Laboratorul de radioterapie va fi o construcție cu 5 niveluri (S1+S2+D+P+1E parțial). Laboratorul va fi amplasat în zona secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgență Piteşti.

Ulterior construcției, clădirea va fi dotată cu echipamente și aparatură medicală, urmând ca acestea să fie achiziţionate în cadrul proiectului.

Tehnologia de ultimă generație IMRT – VMAT asigură unul dintre cele mai performante tratamente de radioterapie disponibile în lume şi permite acoperirea întregului lanț de tratare a afecțiunilor oncologice.

Dintre acestea menționăm:

* Acceleratoare liniare de particule – energie 15 MV.
* Computer tomograf simulator.
* Sistem planificare tratament.
* Stație de conturare.
* Sistem de înregistrare și verificare.
* Sistem de imobilizare.
* Sistem de dozimetrie.

CITEȘTE ȘI: Cristian Gentea: Vor fi construite două noi dispensare în Pitești!

Având în vedere modificarea indicilor de cost în construcții pentru anul 2024, a fost revizuit Devizul general, fiind aplicată o ajustare de preț.

Astfel, valoarea totală a Devizului general este de 93.545.424,35 lei cu TVA, din care:
– contribuție PNRR: 70.187.215,79 lei cu TVA.
– contribuție Consiliul Județean Argeș: 23.358.208,56 lei cu TVA.

Reamintim că la Spitalul Județean de Urgență Pitești vor fi încheiate în perioada următoare două proiecte mari implementate de Consiliul Județean Argeș, finanțate din fonduri europene.

CITEȘTE ȘI: Ion Mînzînă: Din această lună, argeșenii și nu numai, se vor bucura de modernizarea unui drum foarte tranzitat din Argeș

Este vorba de “Extinderea și dotarea spațiilor de urgență și amenajări incinta Spitalul Județean de Urgență Pitești”. Și “Extinderea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Pitești”.

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

VIDEO. JUGUR e Acasă. Este locul sufletului meu. De aici fluierul a ajuns vedetă muzeul Brukenthal

VIDEO. JUGUR e Acasă. Este locul sufletului meu. De aici fluierul a ajuns vedetă muzeul Brukenthal. Autoritățile locale au...

Alte știri din aceeași categorie