19.1 C
Campulung Muscel
luni, 25 septembrie, 2023

ARGEȘ: Microbuze electrice școlare în comunele din județ!

Alte Știri

ARGEȘ: Microbuze electrice școlare în comunele din județ!

17 microbuze electrice școlare vor ajunge în tot atâtea localități din județul Argeș ca urmare a unui proiect al Consiliului Județean Argeș.

Achiziția de microbuze este finanțată de către Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

În cadrul “Programului privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră. Prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puțin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat”.

Prin proiectul ”Achiziție microbuze destinate transportului elevilor din Județul Argeș prin finanțare acordată de AFM”, vor fi achiziționate atât cele 17 microbuze electrice.

17 stații de încărcare, valoarea eligibilă a investiției fiind de 21.008.403,36 lei fără TVA. Respectiv 25.000.000,00 lei (inclusiv TVA).

Vor fi repartizate altor UAT-uri (comune), care nu sunt incluse în cele aferente finanțării prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

ARGEȘ: Microbuze electrice școlare în comunele din județ!

Prin Hotărârea Consiliului Județean Argeș nr. 169/27.06.2023, a fost aprobat proiectul ”Achiziționarea de microbuze electrice pentru transportul elevilor din județul Argeș”.

Proiect care a fost depus spre finanțare prin PNRR, prin care vor fi repartizate un număr de 25 microbuze electrice UAT-urilor din județ.

Alte 3 microbuze pentru transportul elevilor au fost deja livrate. Către comunele Vlădești, Coșești și Priboieni, în cadrul unui program derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Ion Mînzînă: ”În fiecare din aceste comune vor fi instalate și stații de încărcare”

“Așa cum am precizat, îmbunătățirea infrastructurii în educație, acolo unde avem atribuții, rămâne o prioritate pentru noi.

Elevii din jumătate din comunele din Argeș vor fi transportați la școli cu microbuze noi, moderne, aproape toate electrice.

Mai mult, în fiecare din aceste comune vor fi instalate și stații de încărcare.

Vreau să felicit colegii noștri din Direcția Strategii Sinteze Proiecte cu Finanțare Internațională pentru reușită. Mai ales că cel mai recent proiect, cel finanțat de AFM, a fost obținut în urma unui concurs de depunere de oferte, într-un timp extrem de strâns. 


Le mulțumesc și colegilor consilieri județeni care au aprobat ieri, în ședința de Consiliul de îndată, depunerea acestui proiect.

Au înțeles că trebuie să colaborăm pentru a oferi elevilor noștri condiții cât mai bune.

Mai ales că, în majoritatea localităților, ultimele microbuze școlare au fost alocate în urmă cu aproape un deceniu!”, a precizat Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș.

Citește și: Fiica adoptivă a lui Constantin Codrescu, dezvăluire șocantă la aproape un an de la moartea actorului

Citește și: Investiție de 14 milioane euro într-o fabrică din Argeș

Ultimele Știri

Câți bani vor lua în plus la pensie cei cu venituri mici și foarte mici

Câți bani vor lua în plus la pensie cei cu venituri mici și foarte mici. Guvernul a decis majorarea...

Alte știri din aceeași categorie