33.5 C
Campulung Muscel
vineri, 12 iulie, 2024

ARGEȘ: Primar judecat la sânge pentru transport ilegal de lemne

Alte Știri

ARGEȘ: Primar judecat la sânge pentru transport ilegal de lemne. Edilul a fost judecat după ce a fost surprins la volanul unui camion plin cu fag și brad, fără documente de proveniență.

Primarul comunei Vlădești, județul Argeș, aflat la al treilea mandat, a devenit primul edil din țară care primește o pedeapsă pentru săvârşirea infracţiunii de transport de materiale lemnoase, fără documente specifice.

Edilul a fost depistat în 2020, în timp ce transporta lemne, fără acte, cu autocamionul care aparținea firmei familiei sale.

ARGEȘ: Primar judecat la sânge pentru transport ilegal de lemne

La acel moment, primarul a declarat că s-a urcat la volanul camionului pentru că firma soției sale, pentru care era destinat transportul, nu a avut un șofer disponibil.

În urma cercetărilor, s-a constatat că transportul de 38,73 metri cubi de fag și brad a fost făcut ilegal.

Ulterior, în noiembrie 2021, procurorii l-au trimis în judecată pentru infracțiuni la regimul silvic.

Pe 25 mai 2023, magistrații Judecătoriei Curtea de Argeș au decis ca primarul din Vlădești să plătească o amendă în valoare de 15.000 de lei.

De asemenea, instanța i-a interzis să mai fie ales sau să ocupe o funcție publică. Fiindu-i confiscat, totodată, și autocamionul folosit pentru transportul lemnelor.

“În baza art. 396 al. 1 Cod procedură penală condamnă pe inculpatul DICĂ-HRISTU CRISTIAN, necunoscut cu antecedente penale, la pedeapsa de 15.000 lei amendă (200 de zile. Amendă cuantumul unei zile, amendă fiind suma de 75 lei) pentru săvârşirea infracţiunii de transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase.

În volum de peste 10 m3, neînsoţite de documentele specifice de transport, prevăzută de art. 68 alin. 21 din Legea nr. 46/2008.

În baza art. 67 alin. 1 C.p. interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C.p., pe o perioadă de 2 ani. De la momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri…”, se arată în hotărârea Judecătoriei Curtea de Argeș.

Cu toate acestea, decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel. Iar dacă până pe 26 octombrie 2023 nu se va da o soluție finală, cauza ar putea fi afectată de prescripție, fiind împlinit termenul de trei ani de la săvârșirea faptei, potrivit adevarul.ro.

Ultimele Știri

O farmacie a publicat lista cu medicamentele care pot da un test FALS POZITIV pentru consum de substanțe ilicite

O farmacie a publicat lista cu medicamentele care pot da un test FALS POZITIV pentru consum de substanțe ilicite....

Alte știri din aceeași categorie