18 C
Campulung Muscel
luni, 2 octombrie, 2023

Data la care intră pensiile în iunie 2023. E cu bucluc

Alte Știri

Data la care intră pensiile în iunie 2023. E cu bucluc. Persoanele în vârstă din România așteaptă cu sufletul la gură, zilele acestea, pensia cuvenită. Există însă o problemă. Data la care românii ar trebui să primească pensia coincide cu vacanța de Rusalii.

Şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a dat asigurări însă că pensiile vor ajunge la timp. Plata acestora nefiind afectată de minivacanța de Rusalii.

Potrivit acestuia, între CNPP și Compania Națională Poșta Română există o convenție încheiată în care sunt stipulați foarte clar termenii atât de plată, cât și de distribuire a pensiilor.

Data la care intră pensiile în iunie 2023. E cu bucluc

”Este o problemă la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie privind acele zile libere. Am vorbit personal cu șeful companiei Poșta Română. Ei vor lucra pe 2 iunie, vineri.

Am primit asigurări că vor începe să distribuie pensiile pe 2 iunie pentru acei beneficiari care au ales plata prin mandat poștal, urmând ca după data de 6 să intram în program normal”, a declarat Daniel Baciu, potrivit româniatv.ro.

Mai mult decât atât, șeful Casei de Pensii susține că primele tranșe de bani sunt virate încă de la sfârșitul lunii mai, astfel încât să existe bani cash iar pensiile să fie livrate începând cu data de 2 iunie, vineri.

”Până pe data de 15 trebuie achitate toate pensiile pentru cei care au optat pentru plata pensiei prin mandat poștal”, a mai spus Daniel Baciu.

Și Ministrul Muncii, Marius Budăi, a încercat să îi liniștească pe români, susținând că nu vor exista întârzieri cu privire la plata pensiilor de stat în luna iunie 2023.

“Pensiile se vor plăti în calendarul stabilit, 1-15 iunie, fără niciun fel de rezervă (…).

Da (poștașii muncesc și în vinerea din punte – n.r.). Nu va exista nicio zi de întârziere”, a declarat ministrul Marius Budăi.

Ultimele Știri

Data până la care românii vor avea facturi mai mici la energie electrică şi gaze

Data până la care românii vor avea facturi mai mici la energie electrică şi gaze. Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru...

Alte știri din aceeași categorie