19.1 C
Campulung Muscel
duminică, 19 mai, 2024

ARGEȘ. Se deschide un campus profesional. Care e localitatea norocoasă cu o așa investiție imensă!

Alte Știri

ARGEȘ. Se deschide un campus profesional. Care e localitatea norocoasă cu o așa investiție imensă!

Ministrul Educației, Ligia Deca a fost prezentă azi în Câmpulung Muscel unde a susținut la sediul partidului PNL o conferință de presă. Aceasta a declarat că în Argeș se simte pasiunea pentru Educație a locuitorilor județului. Mai există o bogată istorie care confirmă rolul județului în ansamblu dar și dedicare cadrelor didactice.

CITEȘTE ȘI. VIDEO. Locurile secrete din Câmpulung Muscel de unde poți vedea orașul de la înalțime

Ministrul Educației și-a început vizita prin județ de la Mioveni spre Câmpulung. Valoarea investiției este de 25 milioane de euro. Are ca lider de parteneriat Universitatea din Pitești. Ce îl face special pe acest campus profesional este faptul parteneri sunt 7 instituții de învățământ.

ARGEȘ. Se deschide un campus profesional. Care e localitatea norocoasă cu o așa investiție imensă!

Vorbim aici de Universitatea din Pitești, Universitatea Constantin Brâncoveanu din Pitești, Liceul de Construcții de Mașini din Mioveni, Liceul Tehnologic Pitești, Liceul Astra, Liceul Ferdinand I Curtea de Argeș, Liceul Tehnologic Topoloveni. De remarcat că orașul Câmpulung nu are nicio implicare chiar dacă are două licee de profil ca cele menționate mai sus. Altă bilă neagră, pentru neimplicare….

CITEȘTE ȘI. Ce s-a întâmplat cu cabana Voina din județul Argeș?!

“Ca și primării se implică în proiect cele din Mioveni, Pitești și Topoloveni. Cei doi opratori economici sunt Dacia și o societate comercială din Bradu. Mai sunt implicați alți parteneri ACAROM, Camera de Comerț Industrie și Agricultură Argeș, Inspectoratul Județean Argeș.

Acest campus reprezintă o parte a efortului național, ca rută tehnologic duală, adică cele care formează viitorii profesoniști în toate meseriile din România să redevină de prestigiu. La nivelul țării sunt finanțate prin PNRR, 29 de campusuri profesionale.

Din anul 2029 – 2030 de dorește numai învățământ dual pentru astfel de campusuri în parteneriat cu angajatorii și familiile. O rută care să integreze absolvenții pe piața muncii, rapid. În Argeș s-a investit în Educație prin PNRR, aproape 100 de milioane de euro”, a mai spus ministrul la Câmpulung, Ligia Deca.

Campusul profesional care se va deschide în Argeș va funcționa la Mioveni, mai precis la Liceul de Construcții de Mașini. Clădirile de aici care nu mai sunt funcționale vor fi transformate în campus profesional.

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

VIDEO. JUGUR e Acasă. Este locul sufletului meu. De aici fluierul a ajuns vedetă muzeul Brukenthal

VIDEO. JUGUR e Acasă. Este locul sufletului meu. De aici fluierul a ajuns vedetă muzeul Brukenthal. Autoritățile locale au...

Alte știri din aceeași categorie