Argeşeanul Gabriel Bratu a participat la Conferința Europeană GLOBE!

Argeşeanul Gabriel Bratu a participat la Conferința Europeană GLOBE!

Argeşeanul Gabriel Bratu a participat la Conferința Europeană GLOBE!

Autoritatea Națională Pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual din România (ANFPISDR) a participat astăzi, la Conferința Europeană GLOBE – Competențe noi pentru joburi verzi. Formarea prin joc pentru dezvoltarea competențelor verzi transversale în programele de ucenicie.

Proiectul GLOBE este cofinanţat cu sprijinul Comisiei Europene, prin programul ERASMUS+. Proiectul se adresează în mod direct beneficiarilor de programe de ucenicie: persoane fizice, companii, furnizori de formare, instituţii de învăţământ cu profil profesional și învăţământ dual.

În deschiderea evenimentului, Ion Gabriel BRATU, președintele ANFPISDR a prezentat activitatea Autorității și a identificat elemente de colaborare cu Institutul National de Cercetare Stiintifica in Domeniul Muncii si Protectiei Sociale ( INCSMPS) pentru derularea unor proiecte comune.

   ”Apreciem că rezultatele proiectului nostru vin în sprijinul preocupărilor angajatorilor de a-şi forma resursa umană, prin dobândirea de noi competenţe, care să răspundă provocărilor globale date de transformarea proceselor de producţie pentru integrarea într-o economie verde”, transmit organizatorii.

Economia verde este atât o provocare, cât și o oportunitate pentru piața muncii și pentru competențe care, la rândul lor, constituie factori-cheie ai creșterii verzi. Tranziția va antrena transformări fundamentale în întreaga economie și într-o gamă largă de sectoare: se vor crea mai multe locuri de muncă, unele profesii vor fi înlocuite, iar altele redefinite. În acest context, o mai bună direcționare și o coordonare îmbunătățită a măsurilor și a instrumentelor privind piața muncii sunt esențiale pentru crearea condițiilor necesare pentru a sprijini locurile de muncă verzi, pentru a acoperi lacunele în materie de competențe și deficitele de forță de muncă și pentru a anticipa nevoile în schimbare în ceea ce privește capitalul uman.

Din partea ANFPISDR au participat Ion Gabriel BRATU, președinte și Graziela VÂJIALĂ, vicepreședinte.

About The Author

Related posts