29.4 C
Campulung Muscel
miercuri, 19 iunie, 2024

Argeșenii și muscelenii invitați la Festivalul Internațional al Teatrului de Studio. Șase spectacole și trei conferințe susținute de dramaturgi cu notorietate în țară și diaspora

Alte Știri

Argeșenii și muscelenii invitați la Festivalul Internațional al Teatrului de Studio. Șase spectacole și trei conferințe susținute de dramaturgi cu notorietate în țară și diaspora.

În perioada 28 mai – 2 iunie 2024 se va desfășura a XXVII – a ediție a Festivalului Internațional al Teatrului de Studio. Manifestarea este organizată de Teatrul „Alexandru Davila”  din Pitești, instituție de cultură finanțată de Consiliul Județean Argeș, și are ca temă Dramaturgia Diasporei Românești.

CITEȘTE ȘI. Afaceristul din Argeș care a dat lovitura vieții. Cum a păcălit banca printr-o metodă inedită

De la teatrul plin de dinamism din Statele Unite ale Americii, până la scenele vibrante din Franța, Republica Moldova sau România, festivalul nostru propune un spațiu al vocilor teatrale diverse, unite prin limbajul universal al povestirii.

CU CINE VOTAȚI LA PRIMĂRIA CÂMPULUNG, LA ALEGERILE DIN DATA DE 9 IUNIE?

  • MĂDULĂREA GEORGEL - PSD (45%, 2.111 Votes)
  • LASCONI ELENA VALERICA - Alianța Drepta Unită USR-PMP-FORȚA DREPTEI (35%, 1.662 Votes)
  • DOBRESCU ANDREI - AUR (8%, 380 Votes)
  • MĂGEANU NORRIS MARCU - PNL (5%, 213 Votes)
  • ZICHIL ALEXANDRU IONUȚ - Partidul Alternativa Dreaptă (4%, 200 Votes)
  • DUMITRESCU MARIUS - Partidul S.O.S România (2%, 80 Votes)
  • STUPARU IOAN VIRGIL - PUSL (1%, 60 Votes)

Total Voters: 4.706

Loading ... Loading ...

CITEȘTE ȘI. Argeșul pe primul loc. Când vom putea “zbura” cu mașina pe autostrada Pitești-Sibiu

Fiecare spectacol oferă o lentilă unică pentru cunoașterea experienței umane, explorând teme de identitate, iubire sau rezistență de pe poziția dramaturgului aflat în exil. Prin spectacole captivante și interpretări care provoacă gândirea, vrem să promovăm o înțelegere și o apreciere mai profundă a diferitelor perspective care modelează comunitatea noastră teatrală.

CITEȘTE ȘI. Cine sunt cei o jumătate de milion de pensionari care după 15 ani de cotizare primesc aproape 600 de euro, pensie

Argeșenii și muscelenii invitați la Festivalul Internațional al Teatrului de Studio. Șase spectacole și trei conferințe susținute de dramaturgi cu notorietate în țară și diaspora

Timp de o săptămână, pe scena Sălii Studio „Liviu Ciulei”, dar și în Foaierul Teatrului Davila, vor fi prezentate șase spectacole și trei conferințe susținute de dramaturgi cu notorietate în țară și diaspora.

CITEȘTE ȘI. Ce obligație au românii care dețin carduri de energie, până la data de 31 mai 2024

Evenimentele se vor desfășura după următorul program:

Marți, 28 Mai 2024

Ora 14:00 – Teatrul Național Radiofonic: „București-Undergound” de Saviana Stănescu și Toma Enache;

Ora 15:30 – conferința doamnei Saviana Stănescu, „Pitești-București-New York: DRAMATURG FĂRĂ FRONTIERE (Playwright Without Borders)”;

Ora 19:00 – Teatrul Național Theater Company ANOMALOUSCO LLC (New York, SUA), ZEBRA 2.0 de Saviana Stănescu, regia Jeremy Goren.

CITEȘTE ȘI. Cine sunt șoferii care trebuie să facă ITP-ul de 2 ori pe an! Rămân fără permisul de conducere dacă se opun vehement

Miercuri, 29 Mai 2024

Ora 15:00 – Conferință Matei Vișniec: „Condiția dramaturgului în diaspora”;

Ora 19:00 – Teatrul Municipal Matei Vișniec, Suceava, OCCIDENT EXPRESS RO de Matei Vișniec, regia Alain Timár.

CITEȘTE ȘI. Data când primesc beneficiarii cardurilor sociale, cei 250 de lei, în luna iunie

Joi, 30 Mai 2024

Ora 15:00 – Conferință Mircea M. Ionescu: „Dificila întoarcere acasă”

Ora 19:00 – Teatrul Național „Satiricus I.L. Caragiale”, Chișinău (Rep. Moldova), PUȘTOAICA DE LA ETAJUL 13 sau DRAGĂ SOCIETATE de Mircea M. Ionescu, regia Alexandru Grecu.

CITEȘTE ȘI. Schimbări radicale la cardurile sociale. Ce trebuie să știe toți deținătorii

Vineri, 31 Mai 2024

Teatrul MASCA, București

Ora 13.00 – zona pietonală – FARFURIA de Maria Manolescu, regia Dragoș Mușoiu

Ora 19.00 – SUMMIT, după Tristan Tzara, concept, scenariu și regia Florin Fieroiu.

CITEȘTE ȘI. Se închid toate magazinele PROFI din România. Ce se va întâmpla cu locațiile roșii ca focul!?

Sâmbătă, 1 Iunie 2024

Ora 19.00 –  Compania AZACUSCA, Paris, PARADOXUL DORINȚELOR de Ana-Maria Bamberger, regia Codrina Pricopoaia.

CITEȘTE ȘI. Se dau mulți, mulți bani de la Stat pentru românii sub această vârstă. Trebuie ca aceștia să deschidă o afacere

Duminică, 2 Iunie 2024

Ora 19.00 –  Teatrul „Alexandru Davila” Pitești, DRAGOSTE ȘI PROGRES de Bogdan Adrian Toma, regia Cătălin Saizescu

Prin prisma limbajului poetic și simbolic al lui Matei Vișniec, piesele sale ne oferă frecvent structuri și forme experimentale, provocând convențiile teatrale tradiționale și împingând granițele a ceea ce poate fi teatrul.

CITEȘTE ȘI. Ajutoare de la Stat de aproape 10.000 de lei pentru această categorie de români

Narațiunile emoționante ale Savianei Stănescu aruncă lumină asupra experienței emigrantului, surprinzând triumfurile și necazurile celor care trăiesc în granițe și culturi diverse.

Prin poveștile evocatoare ale Anei-Maria Bamberger suntem invitați să reflectăm asupra propriilor vieți și experiențe, în timp ce dramaturgia ei face o analiză asupra forțelor sociale și culturale mai largi, care modelează lumea de azi.

CITEȘTE ȘI. Când primesc profesorii voucherele de vacanță? Ce impozite se rețin la ele!

Spiritul avangardist revoluționar al lui Tristan Tzara continuă să inspire și să provoace, depășind granițele teatrului convențional cu abordarea sa surprinzătoare.

În general, piesele autorilor români din exil reflectă interacțiunea complexă dintre experiența personală, identitatea culturală și contextul socio-politic, oferind perspective asupra temelor universale ale strămutării, apartenenței și căutării căminului.

CITEȘTE ȘI. Dacia Logan, cât e rata lunar. Ce primești în plus la mașina ”ieftină” de la Mioveni

Pe măsură ce ne adunăm pentru a sărbători acești dramaturgi remarcabili și lucrările lor, vă invităm să cunoașteți o lume minunată, în care puterea povestirii nu cunoaște limite!

Alăturați-vă nouă în timp ce onorăm moștenirea dramaturgiei diasporei românești, unde fiecare reprezentație este o dovadă a rezistenței spiritului uman și a puterii de durată a artei românești.

CITEȘTE ȘI. Supermarketul care reduce 1200 de produse la maximum. Un program special pentru clienți pe termen lung

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

 

Ultimele Știri

Momente emoționante. 43 de notari publici noi, în România

Momente emoționante. 43 de notari publici noi, în România. Ceremonia de depunerea a jurământului a avut loc la Ministerul...

Alte știri din aceeași categorie