5.2 C
Campulung Muscel
miercuri, 21 februarie, 2024

Argeșul are cel mai tânăr subprefect! 23 de ani de activitate politică…

Alte Știri

Argeșul are cel mai tânăr subprefect! La 41 de ani, Adrian Bughiu se poate lăuda cu 23 ani de activitate politică!

La mijlocul verii, mai exact pe 10 iulie, Adrian Bughiu, va împlini 41 de ani. A intrat în politică în anul 1995, la 18 ani, vârstă la care foarte mulţi tineri îşi doresc să facă orice, mai puţin să îşi petreacă ore întregi pe săptămână în lungi şedinţe de partid. A ales, atunci, organizaţia de tineret a Partidului România Mare, pe de o parte pentru că avea mulţi prieteni acolo şi, din alt motiv, pentru că era un naţionalist. Este absolvent al Facultăţii de Administraţie Publică, din cadrul Universităţii de Stat din Piteşti şi are un Master în Management Strategic, obţinut în acelaşi oraş. A mai studiat Relaţii internaţionale la Institutul Diplomatic Român. Pe lângă intensa activitate politică, Adrian Bughiu a fost inspector la Salubritate 2000 SA şi a manageriat un business propriu, care îi oferea un trai decent. A fost o vreme și asistentul zonal al europarlamentarului conservator Sabin Cutaş.

Deşi a intrat în OTRM în 1995, prima funcţie politică a obţinut-o cinci ani mai târziu, după două campanii electorale grele, dar care au şi propulsat PRM pe locul II în rândul partidelor din România. Atunci, a devenit secretar pe probleme administrative la OTRM Piteşti. Tot în 2000 obţine şi primul său job, ca asistent al deputatului de atunci Florentin Moraru, evident, de la PRM. Din anul 2005 şi până la plecarea sa la PC, a deţinut funcţia de preşedinte al OTRM Piteşti. În vara lui 2008, Adrian Bughiu a părăsit PRM, împreună cu mare parte din echipa care a consacrat acest partid pe scena politicii argeşene.

Incisivitatea sa i-a fost recompensată ceva mai târziu când, în mai 2010, a fost ales secretar general al Tineretului Conservator cu 98% din voturi. Peste o lună, la următoarele alegeri din TC,  a obținut funcţia de preşedinte executiv al TC.

A fost numit apoi, director executiv adjunct al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Argeş, iar din această poziție, Adrian Bughiu a fost numit secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, cu atribuţii pe partea de tineret, prin decizia prim-ministrului Victor Ponta cu nr. 199/2015. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial, intrând în vigoare de miercuri, 26 august 2015.

În 80 de zile a avut o mare realizare pentru sportul argeşean. A reușit să atragă o sumă foarte importantă de bani pentru o investiţie necesară la Piteşti. „Pot să spun că au fost 80 de zile petrecute la Minister în care am reuşit să fac multe lucruri frumoase. M-am zbătut şi pentru Argeş şi sunt foarte bucuros că am reuşit să atrag nişte fonduri pentru a repara acoperişul Sălii Sporturilor. Era o problemă foarte importantă şi toată lumea care venea la sală ne înjura pe noi pentru că ploua acolo. Apostrofările veneau pe bună dreptate, dar în acelaşi timp, banii nu existau, aşa că nu aveam cum să lucrăm să remediem această problemă. Am reuşit să facem acest lucru şi pot să spun că este o mare realizare“, a declarat atunci Adrian Bughiu.

La 26 aprilie 2018, Adrian Bughiu și-a început munca la Instituția Prefectului – Județul Argeș, în locul lui Gabriel Stoian. Miercuri, 2 mai a avut loc ceremonia de învestire a noului subprefect al judeţului Argeş, Adrian Dumitru Bughiu. La ceremonia ce a avut loc în sala mare a Consiliului Județean Argeş în prezența secretarului de stat Mihai Dan Chirică, a prefectului Emilian Dragnea și a șefilor instituțiilor deconcentrate noul subprefect a depus jurământul.
Toți cei prezenți i-au urat noului subprefect mult succes în activitate reamintind faptul că atât Consiliul Județean cât și Prefectura sunt două instituții aflate în slujba cetățeanului.

Ultimele Știri

Surprize, surprize. Pe cine vor să cucerească PSD-iștii pentru funcția de primar la Câmpulung Muscel

Surprize, surprize. Pe cine vor să cucerească PSD-iștii pentru funcția de primar la Câmpulung Muscel. Adrian Bughiu, numit și...

Alte știri din aceeași categorie