6.3 C
Campulung Muscel
marți, 20 februarie, 2024

Argeşul se află sub Cod galben!

Alte Știri

Județul Argeș se află sub atenționarea hidrologică Cod galben, referitoare la scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție. Fenomenele se pot produce în perioada 19.04.2017, ora 06:00 – 21.04.2017 ora 16:00, pe râurile din bazinele hidrografice:

–  Olt (afluenții aferenți sectorului aval Călimanești) – județele: Argeș, Olt

–  Vedea – județele: Argeș, Olt și Teleorman

– Argeș (bazinul superior și afluenți din bazinul mijlociu și inferior) – județele: Argeș, Dâmbovița, Giurgiu, Teleorman și Ilfov.

Fenomenele se pot produce  cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Vedea – bazin superior și Neajlov – afluenți bazin superior și  mijlociu.

Începând cu data de 19 aprilie, la nivelul ABA Argeș- Vedea a fost activat Centrul Operativ pentru Situații de Urgență. A fost dublat personalul de tură al Dispeceratului de Gospodărire a Apelor și a intrat în permanență la sediu personalul serviciului Prognoză Bazinală Hidrologie și Hidrogeologie.

Specialiștii din cadrul ABA Argeș -Vedea monitorizează permanent evoluția fenomenelor pe toate cursurile de râu și în lacurile de acumulare. De asemenea sunt monitorizate toate punctele critice pe cursurile de râu (în colaborare cu Comitetele Locale pentru Situații de Urgență) și sunt supravegheate lucrările hidrotehnice din administrare pentru intervenția de urgență acolo unde este cazul.

Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Argeș –Vedea au înștiințat Comitetele Locale pentru Situații de Urgență  să asigure decolmatarea șanțurilor și rigolelor, a podurilor și podețelor în vederea asigurării secțiunilor de scurgere a apei.

În acest moment, în principalele lacuri de acumulare din bazinul hidrografic  Argeș este stocat un volum de apă de 425 milioane mc, însemnând 57.2 % din capacitatea de retenție.

Ultimele Știri

Surprize, surprize. Pe cine vor să cucerească PSD-iștii pentru funcția de primar la Câmpulung Muscel

Surprize, surprize. Pe cine vor să cucerească PSD-iștii pentru funcția de primar la Câmpulung Muscel. Adrian Bughiu, numit și...

Alte știri din aceeași categorie