10.7 C
Campulung Muscel
miercuri, 29 mai, 2024

Argeșul sub ape! O să plouă în câteva ore cât pentru două săptămâni

Alte Știri

Argeșul sub ape! O să plouă în câteva ore cât pentru două săptămâni. Noul ciclon format în Marea Mediterană amenință mai multe zone din Europa, printre care și România.

În zilele următoare, ciclonul se va deplasa spre est, aducând ploi abundente, mai ales în Grecia și în Turcia. Directorul ANM explică ce se va întâmpla cu vremea din România.

Argeșul sub ape! O să plouă în câteva ore cât pentru două săptămâni

Însă în ultimele ore, ciclonul care a lovit Italia a produs ravagii şi în România.

În doar două zile, meteorologii au emis peste 40 de avertizări nowcasting de ploi torențiale și vânt puternic, iar furtunile continuă să răvășească țara până în această seară.

15 județe din România sunt sub cod galben de ploi torențiale și vijelii. Furtunile de după-amiază vor apărea în fiecare zi săptămâna aceasta, spun meteorologii.

Ele sunt în strânsă legătură cu activitatea ciclonică de pe jumătatea de sud a Europei și care determină și la noi apariția ploilor torențiale cu descărcări electrice, vijelii și grindină, în special în regiunile vestice și sudice ale țării.

Oamenii din Buzău şi Suceava au fost absolut șocați de ceea ce se întâmplă după ce a plouat în câteva zeci de minute cât pentru două săptămâni.

Și în orașul Buzău vremea rea a făcut prăpăd. Patru subsoluri și două gospodării s-au umplut de apă, iar rafalele puternice au rupt un copac care a căzut peste trei mașini parcate.

Citeşte şi: Cutremur în Arad, resimţit în mai multe oraşe | Ce magnitudine a avut

 

Ultimele Știri

ARGEȘ. Până la sfârșitul săptămânii are loc o manifestare unică în peisajul teatral românesc

ARGEȘ. Până la sfârșitul săptămânii are loc o manifestare unică în peisajul teatral românesc. Este vorba despre Festivalul Internațional...

Alte știri din aceeași categorie