-7 C
Campulung Muscel
joi, 9 februarie, 2023

ARO cu motor de BMW. Turat la maxim pe câmp. VIDEO

Alte Știri

ARO cu motor de BMW. Turat la maxim pe câmp. Un polonez a scos la vânzare un automobil foarte neobişnuit. A lucrat câţiva ani ca la un proiect făcut din pasiune. E vorba de un Aro M461, fabricat în 1971, care nu mai e echipat cu motorul original de 2,5 litri. Ci cu un motor mult mai modern de BMW, de 3,0 litri diesel, cu 6 cilindri în linie.

Motorul provine de la un BMW Seria 3 E46 din 2001, şi are numele de cod M57. Maşina donatoare avea 184.000 km parcurşi cu acest motor, spune polonezul, iar transplantul acestuia pe Aro a fost făcut într-un atelier specializat. Cutia de viteze a tot una de BMW, iar reductorul e de la un GAZ 66.

Punţile au fost păstrate originale, de Aro M461. Ele stau pe arcuri noi, însă, şi mai multe alte componente moderne în suspensie. Frânele faţă sunt cu discuri, s-au pus şi jante noi de offroad. Maşina are acum şi lumină de marşarier, LED-uri adiţionale în faţă, şi chiar servodirecţie.

Polonezul îl numeşte cu dragoste Aro Muscel şi spune că e singurul făcut cu atâta abnegaţie şi pasiune în toată Polonia. Acesta mai spune că a notat un catalog întreg cu toate piesele pe care le-a instalat şi codurile lor, aşa că şi mentenanţa ulterioară va fi facilitată pentru viitorul proprietar.

Maşina a fost scoasă la vânzare la un preţ de 26 mii de zloţi, echivalentul a circa 5.500 euro. Ea se află în nordul Poloniei, într-un sătuc numit Jacinki.
Ultimele Știri

Informația momentului. Scandal pe un transformator

Informația momentului. Scandal pe un transformator. De câteva zile, în comuna Bughea de Sus. Mai multe familii au fost...

Alte știri din aceeași categorie