16.9 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 18 mai, 2024

,,Aurul” pentru piele şi păr – ULEIUL DE ARGAN

Alte Știri

Uleiul de argan se produce numai în Maroc, din fructele unui copac numit Argania spinosa şi este unul dintre cele mai rare uleiuri din lume.

Localnicele îl folosesc de sute de ani în ritualul zilnic de îngrijire, datorită proprietăţilor sale antioxidante şi conţinutului bogat în vitamina E, acizi graşi (omega 3, omega 9 şi omega 6). În comparaţie cu uleiul de măsline, conţine de 3 ori mai multă vitamina E.

  • DISPAR RIDURILE

Uleiul de argan poate fi aplicat în stare naturală pe piele, fără să-l combini cu alte creme. Hidratează tenul şi oferă elasticitate. De asemenea, deţine capacitatea de a regenera pielea afectată de arsuri solare şi ajută în procesul de cicatrizare. Este bogat în steroli care îi conferă proprietăţi antioxidante, eficiente în reducerea ridurilor. Poate înlocui cu succes crema de zi sau de noapte şi redă strălucirea pielii. Are o textură uşoară şi intră foarte repede în piele. Datorită acizilor graşi esenţiali luptă împotriva uscării cutanate, previn îmbătrânirea cutanată şi pierderea elasticităţii prin puterea antioxidantă.

  • DISPAR VERGETURILE

Uleiul de argan este ideal şi în masarea pielii, deoarece înmoaie ţesuturile epidermei, hidratează şi protejează împotriva uscării acesteia. De asemenea, gravidele îşi pot face masaj cu acest ulei pentru a preveni vergeturile, iar proaspetele mămici îşi pot masa sânii pentru a le păstra supleţea şi pentru a preveni ca aceştia să se lase.

  • HIDRATEAZĂ PĂRUL

Aplicat pe păr, redă strălucirea şi naturaleţea acestuia, devenind şi mai uşor de coafat.

  • MASCA DE PĂR RECOMANDATĂ

Amestecă o lingură de ulei de argan cu un albuş de ou şi amestecă până se omogenizează bine. Aplică pe păr timp de 30 de minute, după care spală bine cu şampon, fără a mai aplica balsam după. Tratamentul se poate face o dată la două săptămâni pentru regenerare. De asemenea, uleiul de argan rehidratează şi restructurează aportul de nutrienţi ai scalpului. Uleiul poate fi folosit şi simplu pe părul uscat, înainte de spălare cu 30 de minute, pe toată lungimea părului.

  • ÎNTĂREŞTE UNGHIILE

Uleiul de argan este indicat şi pentru unghiile subţiri, casante şi moi. Ajută la fortifierea acestora şi la protejarea lor. Se amestecă cu suc de lămâie şi se ung unghiile timp de o săptămână, înainte de culcare.

  • VINDECĂ BOLILE

O linguriţă de ulei de argan luată dimineaţa, pe stomacul gol, reduce nivelul colesterolului rău şi îmbunătăţeşte nivelul colesterolului bun, reduce hipertensiunea, are efect anti-obezitate, stimulează oxigenarea celulară şi are proprietăţi anticancerigene.

Ultimele Știri

Super oferta de Digi RCS-RDS România. Abonamente de 1,5 euro plus telefoane mișto

Super oferta de Digi RCS-RDS România. Abonamente de 1,5 euro plus telefoane mișto. Portează-te la DIGI cu mai multe...

Alte știri din aceeași categorie