11.3 C
Campulung Muscel
luni, 20 mai, 2024

Dacă ai bani în bancă, nu primeşti ajutor pentru încălzire!

Alte Știri

Anul acesta câmpulungenii care au depozite în bănci mai mari de 3.000 de lei, riscă să nu primească ajutoarele de încălzire. Spre exemplu, anul trecut în urma controalelor efectuate de inspectori au fost descoperite persoane ce aveau în conturi şi 3 miliarde de lei vechi, lucru ce a condus la recuperarea sumelor acordate pentru subvenţii.

Persoanele care deţin şi alte locuinţe, în afara celei de domiciliu, precum case de vacanţă sau maşini cu o capacitate cilindrică de peste 1.600 cmc, nu vor primi ajutoare de încălzire, iar în cazul în care apar declaraţii pe propria răspundere mincinoase, aceştia vor fi aspru sancţionaţi.

Cine poate beneficia de ajutoarele pentru încălzirea locuinţei?

Familiile şi persoanele singure ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici de 615 lei.

  • Familie – soţul, soţia, precum şi alte persoane, indiferent dacă între acestea există sau nu relaţii de rudenie, care au acelaşi domiciliu ori reşedinţă şi/sau care locuiesc şi gospodăresc împreună, sunt înscrise în cartea de imobil şi sunt luate în calcul la stabilirea cheltuielilor de întreţinere a locuinţei.
  • Persoana singură – persoana care a împlinit vârsta de 18 ani, care locuieşte singură şi nu se mai află în întreţinerea părinţilor, precum şi persoana cu vârsta cuprinsă între 16 şi 18 ani, care locuieşte şi se gospodăreşte singură şi are capacitate de exerciţiu anticipată, potrivit prevederilor art. 40 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată.
  • Locuinţa de domiciliu sau de reşedinţă – construcţia cu destinaţia de locuinţă aflată în proprietatea titularului ajutorului ori închiriată sau asupra căreia exercită un drept de folosinţă în condiţiile legii, situată la adresa înscrisă în actele de identitate ale membrilor de familie sau, după caz, adresa la care persoanele sunt înscrise în cartea de imobil şi sunt luate în calcul la stabilirea cheltuielilor de întreţinere a locuinţei. Se asimilează locuinţei de domiciliu sau reşedinţei şi locuinţa de necesitate, precum şi locuinţa socială, astfel cum sunt acestea definite potrivit prevederilor Legii locuinţei nr. 114/1996, republicată.

 

Ultimele Știri

Șoc și groază. Care este pensia minimă în România?

Șoc și groază. Care este pensia minimă în România? De la 1 ianuarie 2024, indemnizația socială pentru pensionari este...

Alte știri din aceeași categorie