a href="http://www.trafic.ro/statistici/ziaruldinmuscel.ro">ziaruldinmuscel.ro

19.1 C
Campulung Muscel
vineri, 24 martie, 2023

Autocar cu români răsturnat. Era din localitatea vecină

Alte Știri

Autocar cu români răsturnat. Era din localitatea vecină. Accidentul a avut loc vineri dimineață, pe autostrada Pomurje din Slovenia. 29 de români se aflau în autocarul înmatriculat la Brașov, care se îndrepta spre Italia, scrie publicația locală Sobotainfo.com.

Citeşte întreaga ştire: Autocar cu români răsturnat în Slovenia. Trei români au murit și alți patru au fost răniți

UPDATE ora 17:09: MAE a revenit cu noi detalii despre accidentul care a avut loc în această dimineață pe o autostradă din Slovenia. Potrivit autorităților române, în urma dialogului echipei Ambasadei României la Ljubljana cu „reprezentanții unității medicale în cadrul căreia au fost internați pentru îngrijiri medicale cei patru cetățeni români răniți, a rezultat că doar trei dintre aceștia au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol la acest moment”.

Autocar cu români răsturnat. Era din localitatea vecină

Citeşte întreaga ştire: Autocar cu români răsturnat în Slovenia. Trei români au murit și alți patru au fost răniți

Ministerul Afacerilor de Externe precizează că ceilalți 22 de cetățeni români sunt în siguranță, le-au fost puse la dispoziție băuturi calde și alimente și urmează să fie preluați de un autocar al companiei de transport pentru continuarea călătoriei către destinație.

Știrea inițială: Autocarul s-a răsturnat în jurul orei locale 5.00 (6.00 dimineața, în România), între localitățile Gančani și Murska Sobota, pe autostrada A5 din Slovenia, care conectează orașul sloven Maribor cu capitala Ungariei. Reprezentanții Ministerului de Externe au transmis că trei cetățeni români au murit, iar alți patru au fost răniți.

Autocar cu români răsturnat. Era din localitatea vecină

„O echipă mobilă consulară din cadrul Ambasadei României la Ljubljana s-a deplasat la fața locului pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români implicați în accident. Potrivit datelor preliminare disponibile, în urma accidentului, trei cetățeni români au decedat, iar alți patru au fost transportați de urgență la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri de specialitate”, au transmis reprezentanții MAE într-un comunicat de presă.

Cei patru români răniți sunt în prezent internați la Spitalului General Murska Sobota din Slovenia. „Deocamdată, sunt în afara oricărui pericol, dar există răni grave, care necesită diagnosticare și tratament suplimentar în spital”, a declarat

Daniel Grabar, directorul Spitalului General Murska Sobota pentru presa locală din Slovenia. Ceilalți 25 de pasageri din autocar au fost transportați la o locație a Agenției Drumurilor din Murska Sobota, unde au primit băuturi calde și alimente, urmând să fie preluați de un autocar al companiei de transport cu care călătoreau pentru a-și continua drumul către Italia. Continuarea o găsiți AICI.

Ultimele Știri

Lovitură puternică pentru patronii sălilor cu jocuri de noroc din Câmpulung

Lovitură puternică pentru patronii sălilor cu jocuri de noroc din Câmpulung. Acestea ar putea fi interzise în localitățile cu...

Alte știri din aceeași categorie